perjantaina, elokuuta 04, 2006

Hirveetä...


Lähdettiin torstaina 3.8. töiden jälkeen ajelemaan Seluskaan. Meitä huoletti edellisenä sunnuntaina istutetut omenapuut - koko alkuviikon on ollut niin upea, lämmin ja aurinkoinen kesäsää, samoin on melkein joka uutisissa muistettu sanoa, että kuivaa on - lähdettiin siis omppupuita kastelemaan.

Ensin kyllä käytiin kierros ruohonleikkureita ihmettelemässä, mutta eipä rautakaupassa ollut yhtään myyjiä paikalla, joten siihen ihmettelyyn sitten tyydyttiin. Piha alkaa taas näyttämään villiniityltä eikä niittäminen kuitenkaan oikein hyvä ratkaisu ole. Eli ruohonleikkurille olisi käyttöä.

Ensimmäisenä mentiin tietenkin ihmettelemään uusimpia istutuksia ja kaikki onneksi oli oikein terhakkaassa kunnossa. Minä aloitin kastelupuuhat ja Sampo lähti rassaan meidän risaa ruohonleikkuria. Kun olin saanut kaikki puut, kukat ja muut vihertävät kasteltua, lähdin kumpparit jalassa tarkistaan mesikkatilannetta. Niitä ei tällä kertaa ollut kovinkaan paljon, mutta vattuja sen sijaan poimin ison rasiallisen. Kävin näyttämässä Sampolle saalista ja kommentti kuului: 'piirakkaa!' Perjantaiselle vapaapäivälle ei siis enää tarvinnut miettiä tekemistä. Nappailin viinimarjapensaista muutamia kypsiä marjoja vattujen kaveriksi niin tulee oikein herkullinen piirakka. Ja vaniljakastiketta päälle! Nami.

Sampo sai kuin saikin ruohonleikkurin toimimaan - tosin se ei enää vedä - ja päästiin huristelemaan pahimmat pusikot pois pihalta. Kello vaan oli jo siinä vaiheessa niin paljon ettei koko pihaa voitu jäädä leikkaamaan. Perjantaina sitten. Olipas tosi kiva saada taas kone leikkuukuntoon, saadaan taas pihasta paljon nätimpi.

Ennen lähtöä käytiin vielä tarkistamassa yhdessä salaatit ja porkkanapenkki. Otettiin kotimatkalle evääksi pari porkkanaa :)

Onneksi taas pian päästää Seluskaan!

Niin ja mehän nähtiin kotimatkalla hirvi. Se köllötteli ihan rauhassa läheisellä pellolla.