maanantaina, heinäkuuta 31, 2006

Istutuspuuhissa


Sunnuntai 30.7.

Työkiireiden takia ei tänä viikonloppuna päästy kunnolla Seluskaan töihin. Sunnuntaina lähdettiin kuitenkin siellä käväsemään. Oli oikein ihanan lämmin kesäinen päivä. Koukattiin puutarhan kautta ja otettiin takapenkille mukaan kaksi omppupuuta, toinen kesä- ja toinen syyslajike. Kyytiin lähti myös multaa, kalkkia ja pupunestoverkkoa.

Seluskassa sitten kaiveltiin pari melko isoa kuoppaa ja istutettiin uudet OP:t Satulta ja Jukalta saadun pikkupuun viereen. Kyllä oli melko hikistä puuhaa lämpimällä auringonpaisteella. Laitettiin tukikepit puutarhurin ohjeen mukaan, samoin kalkki. Ensi kerralla pitää tehdä verkollekin tukikepit, että saadaan se pysymään hyvin paikallaan. Pitää myös ostaa pikku OP:lle verkkoa, ja sitten myös vaahtera olisi hyvä suojata.

Minä kävin rannassa marjareissullakin. Sain kivan kasan isoja ja makeita mesikoita ja saman verran vattujakin pihan pensaista. Marjat tuoksuivat todella herkullisilta - nyt ne maistuvat ihanalta soppakupissa. Nami Nam. Kävin tietenkin tarkistamassa yrtti-kukka-salaattipenkitkin. Yllätyksenä löysin kukkivia Lemmikkejä penkistä! Siemenpussissa luki, että kukkia tulee istutuksen jälkeen seuraavana kesänä vasta. Porkkanapenkki on iso pehko ja sitä pitäisi harventaa kovastikin, mutta enpä sitäkään oikein osaa tehdä. Joten antaa niiden kaikkien kasvaa ja rouskutellaan sitten miniporkkanoita. Näytti myös siltä, että viinimarjat alkavat pikkuhiljaa kypsyä. Marjat on jo ihan punaisia ja mustia, mutta pikkuisen kuitenkin vielä raakoja.

Saatiin taas vieraitakin, Tarmo tuli pitkästä aikaa piipahtamaan. Onpas kiva, että ollaan saatu paljon vieraita Seluskaan tänäkin kesänä.

Tänään ei siis tehty mitään varsinaisia töitä, nautiskeltiin vaan ihanasta kesäisestä sunnuntaista. Ja haaveiltiin mehukkaista omenoista omista puista :)