sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Katolla


Seluskassa 4.-6.8.

Lähdettiin perjantaina Seluskaan Sampon työpäivän jälkeen. Minulla oli ollut vapaapäivä ja kävinkin päivällä perinteisen rautakauppaostosreissun ja hain meille mukaan 10 kg huopanauloja. Ettei vaan pääsis loppumaan kesken. Viikonlopulle oli luvattu kaunista kesäistä säätä eli oikein hyvää kattoremppakeliä. Perjantai-iltana ei kuitenkaan vielä kiivetty katolle vaan Sampo huruutti ruohonleikkurin kanssa pitkin pihoja ja minä maalailin ison aitan ovenkarmeja. Aamulla sitten korkeampiin työtiloihin.

Aurinko helli meitä heti aamusta alkaen ja kipaistiinkin tikkaita pitkin - melkein - taivaisiin ja jatkettiin korotuksen huopien laittamista. Homma eteni hyvin ja saatiin korotus melkein valmiiksikin. Sen verran jäi kuitenkin tekemättä, että mentiin yhdentoista aikoihin saunomaan. Harkittiin kyllä, että ois sinnillä vedetty loppuun asti, mutta huopaliimakin alkoi kangistua viilenevässä ja pimenevässä yöilmassa, joten päädyttiin sitten kuitenkin saunomisen kannalle. Ei tuo meidän remppa yhden yön töistä kiinni ole. Onneksi.

Päivän aikana sahailtiin, naulattiin, liimattiin, leikattiin, kiroiltiin, naurettiin ja saatiin hyvällä tiimityöllä jotain aikaseksikin. Työporukkaa (naispuolisia) viihdytti rankan työrupeaman aikana 'Scandinavian Hanks(at)' kun Sampo yritti saada kahta vasemman käden työhanskaa käsiinsä ja hoksasi sen itse vasta kun hanskat todellakin olivat jo käsissä.

Sunnuntaina meillä oli menoa, joten jouduttiin lähtemään jo aamusta pois. Siinä ei paljon ehditty, Sampo vähän yritti tutkailla keittiön hellaa ja minä poimin mukillisen ihania vattuja. Homma jatkuu taas ensi viikolla!