maanantaina, elokuuta 14, 2006

Perhe on pa...ras:)

Seluskassa 11. - 13.8.

Perjantaina hurautettiin kovaa kyytiä Seluskaan töiden jälkeen. Meitä odotti siellä marjanpoimijat Pirkko ja Salla. Oli upea kesäinen ja ei pelkästään lämmin vaan kuuma ilma. Marjanpoimijat olivat jo aika uupuneita, kun me päästiin perille, joten juopastiin vaan nopeasti jääteetä. Kun vieraat lähtivät, laitettiin me puohin alakerran ovenpielet paikalleen. Seluska siirtyi perjantaina digi-aikaan, kun Sampo oli ostanut Lareen digi-tvkortin ja jännitettiin iltasella EM-kisoja. Kyllähän se kannattakin, kun kultaa tuli!

Lauantaina sitten ruvettiin kunnolla töihin. Meille tuli apulaisiksi Irma-äiti ja Juuso. Jarkkokin tuli sitten puolenpäivän aikoihin. Äiti ja Juuso tulivat jo aamusta Seppo-enon kyydillä. Samalla kyydillä tuli peräkärry takaisin ja kasa lankkuja tuliaisiksi. Mikäpäs siinä. Komennettiin apurit töihin ja itse kiivettiin katolle. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin - taas suorastaan kuuma- joten katolla oli aika tukalat oltavat. Saatiin kuitenkin kohtuu hyvin aikaseksi. Irrotettiin kolmiorimat ja siis myös vanhat huovat neljäsosasta kattoa ja Juuso irrotteli meille kolmiorimoista vanhat huopanaulat pois. Se oli kyllä hieno urakka ja helpotti meidän työtä tosi paljon!

Äiti sitoi omenapuut tukikeppeihin kiinni ja kiinnitti myös verkot puiden ympärille ettei puput pääse puita maistelemaan. Äiti kantoi myös katolta tiputellut laudat sisälle, samoin lankut peräkärrystä. Seuraava homma olikin puohin ikkunanpuitteiden puhdistus vanhasta maalista. Äiti myös vastasi ruokahuollosta :) Olipas kiva mennä valmiiseen ruokapyötään. Ja kyllähän se äidin laittama ruoka hyvältä maistuikin, niin kuin aina. Sen verran pidettiin päivällä taukoa, että katsottiin jännä moukarin finaali, ja mitalihan sieltä taas tuli!

Jarkkokin tuli sitten päivällä ja auttoi Juusoa naulojen irrotuksessa. Pojat myös kantoivat kiviä saunan edestä tulevan kukkapenkin luokse. Lopuksi vielä kantoivat saunaan vedet ja puut. Päivä oli kyllä super lämmin ja hikinen. Kyllä saunaan olikin ihana sitten iltasella mennä!!!

Saunan jälkeen herkuteltiin Raffeleilla ja etsittiin kadonnutta Pommac-pulloa kissojen ja koirien kanssa. Uni maistui pitkän ja rankan päivän jälkeen.

Sunnuntaina jatkettiin hommia. Katolla tilanne oli oikein hyvä. Korotuksen kaikki huovat ovat nyt paikoillaan ja saatiin vielä sen molemmin puolin kaksi 'viistettäkin' laitettua. Enää yhdet viisteet molemmin puolin ja sitten saadaan alkaa laittamaan täyspitkiä huopia. Sen jälkeen alkaa homma nopeutuun, kun ei tartte niin paljon mittailla ja kohdistella. Ja nyt kun on kolmiorimojakin valmiina, on katto jo melkein valmis :)

Äiti poimi sunnuntaina vattuja ja mustaherukoita ja harvensi meidän villiintyneen porkkanapenkin. Syötiin ihania miniporkkanoita. Seppo-eno lähti kotiinpäin kahden kieppeillä, joten me kaasuteltiin Tupoksen ABC:lle äidin ja Juuson kanssa ja lastattiin apuporukka siellä Sepon autoon. Vähän jäi sunnuntaipäivä meille lyhyeksi työpäiväksi, mutta toisaalta se oli kyllä niin kuumakin ettei huopia olisi ollut hyvä laittaakaan. Ja loppuihan meiltä laudatkin, joten paljoa enempää ei olisi ilman rautakauppakeikkaa pystytty tekemään. Sen verran tuli kuitenkin hoppu lähtö ettei yhtään kuvia ehditty ottamaan viikonlopun tekemisistä. No, tällä kertaa pitää luottaa painettuun sanaan :)

Olipas oikein kiva viikonloppu ja kiva, kun Seluskassa taas oli väkeä enemmänkin. Juuso ansaitsee kunniamaininnan ahkerasta työstä ja palkka tulee sitten postissa niin kuin sovittiin.