sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Kesä vaan jatkuu!

Seluskassa 19.-20.8.

Lähdettiin lauantaina heti aamusta Seluskaan. Sampo oli käynyt jo keskiviikkona viemässä peräkärryllisen lautoja ja huopakaistaa kattohommia varten. Tiina-sisko oli ollut mukana marjoja poimimassa. Joten lauantaina päästiin heti töihin. Ja katollehan me kiivettiin.

Lauantai oli oikein hieno päivä, aurinko paisteli kauniisti ja lämpimästi. Vaihdettiin räystääseen lautoja ja minä rappasin ja maalasin päätyräystään. Päästiin illasta vielä huopienkin kimppuun ja saatiin laitettua viimeinen viistetty huopa ja yksi suora huopa. Kyllä oli niin paljon helpompaa laittaa näitä pitkiä ja suoria huopia katon lappeelle kuin oli korotukseen. Vaikka me alotettiin korotuksen huovittamisella, kun ajateltiin, että se olisi helpompi homma. Onneksi saatiin sekin kuitenkin ihan hyvin tehtyä.

Sunnuntai oli sitten varattu kokonaan vaan huopien laittamiselle. Etukäteen olimme laittaneet tavoitteeksi 3 huopaa, koska aika paljon aikaa piti varata räystäslautojen uusimiseen. Ylitimme tavoitteemme todella hienosti ja suunnilleen neljän aikoihin sunnuntaina olimme saaneet paikoilleen - kovassa pyssynpaukkeessa - kuusi huopaa! Homma etenee siis oikein kivasti.

Ei me maltettu kuitenkaan heti lähteä Oulua kohti vaan Sampo kömpi kuistin alle tunkkien kanssa ja minä kippojen kanssa marjapensaisiin. Ensin poimin vattuja, sitten mustia viinimarjoja ja lopuksi vielä mesikoita. Viemisiksi otettiin kotiin mukaan myös salaattia, persiljaa ja porkkanoita. Nami nam.

Sunnuntaina alkoi sorsanmetsästys ja pauke oli välillä melkoinen. Nähtiin pari isoa kurkiauraa. Lintuparat lentelivät edestakaisin meidän pään yli ja joutsenetkin nähtiin järven yllä hätääntyneenä. Sorsista puhumattakaan. Onneksi kuitenkin oli ihana aurinkoinen ja suorastaan kuumakin kesäpäivä eikä siten kuulemma kovin hyvä sorsastuskeli.

Meillä oli tapamme mukaan aamupäivän eväänä puuroa sopan kanssa molemmille päiville. Terästettiin peruseväät vatuilla ja herukoilla ja kylläpäs ruoka maistuikin hyvältä. Purastiin myös pari porkkanaa omalta maalta. Nyt niissä oli jo vähän jyrsittävääkin vaikka ei ne vielä ihan suuren suuria olleetkaan.

Viikonloppu meni loistavasti ja todella nopeesti. Ehdittiin kuitenkin jo talvea ennakoida ja kirjoitettiin lista, mitä kaikkea meidän pitäisi saada tehtyä (katon lisäksi) ennen talven tuloa. Kyllähän siitä melko pitkä lista tuli... pitää vissiin taas yrittää saada apuvoimia katolle, että jää vähän aikaa muuhunkin. No talvesta ei vielä kannata kovin paljon murehtia kun aurinko paistaa niin kauniisti ja kesä jatkuu!

Ruusutkin kukkivat vielä todella upeasti. Ei edes viitsi ajatella ettei syyskuuhun ole enää kuin parisen viikkoa.