torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Aja hiljaa...

26-28.5.2006

Tänä viikonloppuna ajeltiin hiljaa. Käytiin perjantaina ja lauantaina hakemassa sahalta iso kuorma pitkiä ja painavia parruja. Meidän pieni peräkärry oli kyllä ihan äärirajoillaan ja Sampo saikin sitten ajella todella hitaasti painavan lastin kanssa.

Perjantaina ei tehty muuta kuin nosteltiin parrut navetan puolelle. Sää olisi ollut kyllä todella kaunis jäädä pidemmäksikin aikaa. Pääskyset sirkuttelivat iloisesti ja Tuomi kukki. Lähdettiin kuitenkin ajelemaan Ouluun eväiden puutteen takia.

Lauantaiaamu alkoi uudella keikalla sahalla ja peräkärryyn lastattiin samanlainen parrukuormallinen kuin edellisenäkin iltana. Tällä kertaa kuitenkin jäätiin Seluskaan. Sampo kiipesi samantien navetan ylisille ja minä tein pihatöitä. Kantelin kiviä saunan edestä navetan taakse ja tein sitten niistä persilja-timjami-salaatti-penkin ja porkkanapenkin. Tai en yksistään siis niistä kivistä, mutta reunustin penkit niin isoilla kivillä kun jaksoin kantaa. Kivan näköiset niistä tuli. Eri asia on sitten se, kasvaako niihin ikinä mitään. Siemenetkin löysin vanhojen tavaroiden joukosta, joten ne olivat varmaan aika vanhojakin.

Yhdessä Sampon kanssa raahattiin kolme parrua vanhojen lahonneiden tilalle ja Sampo naulasi ne kiinni hirveillä kilon painoisilla nauloilla!! No, ehkä vähän liioittelin naulan kokoa, mutta isoja ne siltikin oli.

Viikonloppu oli oikein onnistunut. Raahattiin peräkärryllä vanhoja muhia ja betonipalasia navetan taakse, saatiin jo kolme uutta parrua navetan välikatolle ja nyt meillä on (ainakin periaatteessa) kasvamassa porkkanaa, salaattia ja yrittejä omalla maalla. Säätkin suosi meitä ihan mukavasti. Lauantaina sateli parisen tuntia päivällä, mutta se ei paljon haitannut. Aamupäivä ja ilta olivat oikein kauniit ja aurinkoiset. Sunnuntaina tehtiin töitä siihen asti kunnes alkoi satamaan ja sitten lähdettiin Oulun kotiin.

Ensi viikonloppulle on jo jonkin verran suunnitelmia kaupungissa, joten katsotaan miten ehditään Seluskaan. Kattoajuttua sen verran edistetään, että käydään kyselemässä tarvikkeiden hinnat ja määrät sekä hankitaan itsellemme DVD-opas huopakaton laittamiseen. Se meille on jo luvattukin.

Suunniteltiin myös mulle tekemistä loman ajaksi eli heinäkuun ekana viikonloppuna pidetään punamultamaali-talkoot. Lauantaina keitellään ja sunnuntaina sitten maalaillaan. Minä saan sitten seuraavan viikon käydä pikkuhiljaa maalailemassa kun olen lomalla ja Sampo töissä.