maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Kesäloma alkoi!


10-12.6.

Tässähän kävi ihan niinkuin me suunniteltiinkin - eli kun meidän loma alkoi niin alkoivat myös kauniit aurinkoiset kesäpäivät. Lähdettiin Seluskaan lauantaiaamuna kyydissä melko iso häkkyrä eli muhaimuri. Saatiin sitä minun serkun perheeltä lainaan viikonlopuksi. Ajateltiin, että sillä olisi helppo ja nopea saada navetan välipohjasta muhat pois parrujen tieltä.

Kun tultiin Seluskaan, aurinko paistoi, oli lämmintä ja ihanan vihreää. Ensimmäisenä tietnekin tehtiin kierros kaikissa tärkeissä paikoissa eli ihasteltiin orvokkeja, käytiin penkomassa ruohosipulit ja todennäköinen raperperi heinien seasta, todettiin ettei salaatti-yrttipenkeissä edelleenkään näy mitään vihreää ja muuten vaan ihasteltiin ja nautiskeltiin. Sitten seuraavaksi haettiin uudet hienot puutarhakalusteet pihalle ja istahdettiin miettimään viikonlopulle tekemistä. Ihan niin kuin sitä pitäisi kovinkaan paljon miettiä :)

Sitten vaan seksikkäät työkamppeet päälle ja kiskomaan muhaimuria navetan ylisille. Oli aika koettelemus se sinne saada ja vieläpä yhtenä kappaleena. Toinen leukaperiä kiristävä etappi oli sitten saada muhat menemään sinne, minne me niiden haluttiinkin menevän. Kun näistä oli selvitty niin päästiin imuroimaan. Vehje toimi hullusta ulkonäöstään huolimatta hyvin ja saatiin nopeasti jotain näkyvää aikaiseksikin. Hienoa!

Jossain vaiheessa iltaa Sampo bongasi meidän rannasta joutsenen ja kävi nappaamassa siitä kuvankin, viimeisen joka muistikorttiin mahtui. Aika pienenä valkoisen pisteenä joutsen siinä kuvassa on, mutta kun tietää, mitä kuvassa on, niin kyllähän se piste on ihan joutsenen muotoinen!

Tehtiin iltaan asti töitä ja kyllä me saatiin jo seitsemäs uusi parru paikalleen. Urakka siis melkein valmis. Sitten saunaan ja unta ei kyllä tarvinut kauan odotella tänä iltana!

Sunnuntaina oli ihan yhtä upea päivä kuin lauantainakin, taisipa olla vielä lämpimämpikin. Muhaimurin kanssa touhuaminen on aika pölyistä puuhaa, joten päätettiin aloittaa ulkohommilla, että päästään myös vähän nauttimaan upeasta auringonpaisteesta. Listalta oli taas helppo valita kohde - komposti on odottanut tekemistä viime kesästä asti, joten siis mitta, saha, vasarat ja kasa nauloja esiin! Kompostista tuli juuri niin hieno kuin vain kompostista ikinä tulla voi ja me otettiin se heti juhlallisesti käyttöönkin. Kompostiurakan jälkeen lähdettiin vähän käveseen kylillä jäätelöllä ja sinapin ostossa kun se oli unohtunut kotijääkaappiin.

Iltapäivä painittiin taas muhaurakan kanssa ja kyllä se aika rankkaa oli. Mutta etenipä taas jonkin verran projekti ja kohta ollaan jo puolessa välissä. Tänään oli kyllä polvet niin hellät että pahaa teki. Täytyi keksiä vaihtoehtoisia asentoja muhaimurin maksimaaliseen käyttöön. Se oli välillä aika vaikeaa taiteilua kiikkerien lautojen päällä. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin. Jostain syystä meidän pääskykaverit olivat varsin ihastuneita (tai vihastuneita) meidän puuhiin ja lentelivät innokkaasti rinkiä navetan päästä päähän. Parhaillaan siellä kiisi 4 vauhdikasta pääskyä meidän yläpuolella. Melko myöhään huudatettiin imuria ja saunan kautta taas unten maille.

Viikonloppu oli aivan upea - ja koska me ollaan lomalla niin se vaan jatkuu ja jatkuu :) Tänä aamuna tosin lähdettiin käväsemään kotosalla hoitamassa muutama tärkeä asia alta pois. Muhaimurin laina-aikakin sai jatkoa vielä torstaille, joten saadaan ehkä loputkin muhat imuroitua.

Sen verran oltiin vielä remppa-fiiliksissä kaupungissakin, että pakko oli päästä rautakauppaan. Ostetiin jauhesammutin ja ilmastointitarvikkeet pukuhuonetta varten. Jatketaan siis huomenissa imurin ja ilmastoinnin parissa. Ja nautiskellaan ihanasta Suomen kesästä!