perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Paska homma, mutta jonkunhan se on tehtävä.. :)

Keskiviikko - torstai 28. - 29.6.

Oli niin nätti ilma ja lämmintä, että lähdettiin yökyläileen Seluskaan Sampon työpäivän jälkeen. Saunakamppeet tietenkin mukaan! Minä testasin ekaa kertaa peräkärryn kanssa ajoa, kun hurautettiin Jussin luo hakeen tynnyriä viikonlopun talkoita varten. Ei muuta kuin tynnyri, villat ja sekoitusmela kyytiin ja jätskialtaan kautta Seluskaan.

Ihan ensimmäisenä kierreltiin kastelukannun kanssa kukkaset ja muut vihertävät tupsut. Kaikki näytti hyvältä. Vaahterakin on niin reipas vaikka pikkuinen. Sitten sen paskahomman pariin eli tyhjennettiin vessa. Homma olikin aika iisi ja hajuton, toisin kuin luultiin. Hienoa.

Seuraavaksi Sampo yritti saada ruohonleikkurin kuntoon, kun siitä napsahti viimeksi joku vetohihna poikki. Sillä aikaa minä otin viikatteen ja raivasin maalinkeittämiselle paikan koiranputkien keskelle, vanhalle nuotiopaikalle. Harmi vaan, että ruohonleikkuria ei kuitenkaan saatu toimimaan - taitaa olla isompikin vika, pahus. No eihän siinä auttanut kuin alkaa niittämään pihaa, se oli niin villiintynyt.

Illan aikana minä siivosin vessan ja myös keittiön. Sampo puuhasteli ja mittaili navetan vintillä. Aika vierähti kuin siivillä ja pian saunominen menikin melko myöhään eli vasta yhdeltätoista maltettiin saunaan. Tehtiin vielä pieni iltapala ennen nukkumaanmenoa ja kylläpäs maistui uni ihanalta.

Aamulla kävi köpelösti eikä kello herättänyt tai sitten nukuttiin vaan liian sikeesti - herättiin vasta vähän ennen yhdeksää. Tarkoitus oli, että Sampo olisi ehtinyt töihin kahdeksaksi! No, sattuuhan sitä!