perjantaina, kesäkuuta 16, 2006

Muhinointia navetan ylisillä :)


13 - 15.6.

Me todellakin 'muhinoitii' pari päivää navetan ylisillä - imuri pauhasi täysillä ja välillä käytiin lykkäämässä peräkärryllä muhia tunkiolle. Rankkaa ja pölyistä puuhaa! Vaikeaksi sen teki myös valon puute ja arvailu siitä, mikä poikkipuu tai parru oikeasti kestää. Saatiin kuitenkin melko vaivalloinen ja epämiellyttävä urakka vihdoin valmiiksi ja palautettiin muhaimuri onnellisille omistajilleen muutaman lisälainapäivän jälkeen torstaina.

Imurointi navetan vintillä oli siis aika uuvuttavaa, mutta onneksi saatiin sitä tehdä kuitenkin kauniin linnunlaulun säestämänä. Pääskyt ovat olleet meidän sinnikkäitä seuralaisia - välillä oikeastaan ihan rasittavuuteen asti. Pääskyt istuskelivat aina kasvot meihin päin ja näyttivät ihan siltä kuin olisivat tarkkailleet työn laatua! Varsinkin illasta se alkoi kummasti jopa ärsyttää. Siitä tosin sitten tiesikin, että oli aika lopettaa työt siltä päivältä ja mennä saunaan.

Tehtiin me muutakin kuin vain muhinoitiin. Sampo leikkasi ruohon ja minä istuttelin kulleroita uuteen kasvupaikkaan. Sampo myös käytteli moottorisahaa ja pilkkoi melkoisen läjän roskapuuta, jota navetan välipohjasta oli pudoteltu. Saunassa sitten naureskeltiinkin, että harvan mielestä on varmaan ihana katsella kun navetan välipohja on ilmiliekeissä :)

Saatiin vihdoin myös kyseltyä uutta kotia kaikelle roinalle, mitä meidän navetasta, aitoista ja koko paikasta löytyy. Sitä on nimittäin aika paljon! Romumetellinkerääjäsetä tulee kuorma-autolla niitä hakemaan joskus juhannuksen jälkeen. Vähän aikaa käytettiin myös siihen, että tutkailtiin, mitä kaikkea lavalle voi heittää. Täytyy jossain vaiheessa kantaa romut pihalle valmiiksi kunhan ajankohta ensin tarkentuu.

Viime päivät ovat olleet todella tuulisia vaikkakin ihanan aurinkoisia ja kesäisiä muuten. Huomattiin (onneksi) sattumalta kovasta narinasta, että yksi meidän pihakoivuista on melko huonossa kunnossa. Se on jotenkin haljennut ja nyt natisee tuulessa. Eli se täytyy kaataa heti kun mahdollista. Siinähän saattaisi olla yksi hyvä projekti tuleviin talkoisiin.