sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Pääskysestä ei päivääkään... !

Pääskyset - ja siis myös kesä - on tullut Seluskaan! Käytiin lauantaina ja sunnuntaina päiväseltään työhommissa ja puuhasteltiin pihalla yhdessä pääskypariskunnan kanssa. Puuhasivat pesää räystään alle, saunan kohdalle. Me tietenkin yritettiin estää, kun kerta tiedossa on se kattoremontti niin voi pesintä vähän häiriytyä. Sampo kävi naulaamassa laudan lantalan räystään alle - jospa se paikka kiinnostaisi pääskysiä enemmän.

Tänä viikonloppuna ei voitu jäädä yöksi, kun piti jännittää Euroviisuja ja jääkiekkoa. Kannatti jännittää, kun Suomi pärjäsi niin loistavasti! Hyvä Lordi! Sunnantaina tehtiinkin töitä Hard Rock Hallelujah! -biisin tahdissa kun se soi radiosta melko tiuhaan.

Sampo teki molempina päivinä töitä navetan vintillä ja lapio kastuneita muhia pois. Samalla paljasti lahonneet rakenteet, jotka pitää uusia. Minä olin pääasiassa pihalla, mutta maalasin kuitenkin pukuhuoneen seinät toiseen kertaan ja käsittelin paneelit suoja-aineella. Laittelin pihalle kukka-asetuksia ja käsittelin myös uudet puutarhahuonekalut suoja-aineella. Poltin myös todella ison läjän kuivaneita pensainen ja ruusujen oksia, jotka olin jo aikaisemmin karsinut.

Huomattiin, että meidän pihakuusissa on aivan upeat violetin väriset nuput. Ilmeisesti niistä tulee käpyjä. Aivan uskomattoman ihanan värisiä, ja niitä on todella paljon! Vaahterakin jaksaa hyvin, näyttäisi tekevän kuusi lehteä.

Olipas taas kiva viikonloppu vaikka ei edes yötä nyt oltu. No, kiirehän meillä ei ole. Seuraavaksi voisi vaikka aloittaa kattoprojektin. Torstainahan ei ole työpäivä, joten voisi yrittää taas päästä Seluskaan. Meillä on keskiviikkona pienet pirskeet tiedossa, joten ei ehkä ihan aamusta kuitenkaan päästä liikkeelle :)