torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Huopien kimppuun!

Seluskassa 22.-23.7.

Lähdettiin - yllätys, yllätys - lauantaiaamuna Seluskaan kattohommiin :) Meille sattui oivallinen sää ja saatiinkin aika paljon aikaiseksi. Päästiin siis jopa jo ensimmäiset huovat laittamaan paikalleen. Hienoa!

Tavoitteena meillä oli saada korotus katettua, mutta sunnuntaina jo aamupäivällä huomattiin kyllä, että se oli aika epärealistinen tavoite. Mutta päästiin kuitenkin hyvälle alulle ja seuraavalla kerralla onkin sitten paljon helpompi jatkaa ja saada myös vähän nopemmin huopia paikalleen. Hiljaa hyvää tulee.

Tehtiin ensimmäistä kertaa salaattia omalta kasvimaalta kerätyistä aineksista. No ei ihan pelkästään, mutta salaattia ja vähän persiljaa napsittiin yrttipenkeistä, eikä koskaa ole kyllä salaatti maistunut niin hyvältä :)

Vähän epämieluisiakin vieraita meillä oli lauantaina. Sampo näki pihalla kyy-käärmeen. Onneksi tällä kertaa ei tarvinnut alkaa siltä päätä irrottamaan, kun se luikerteli nopeasti pakoon. Viime kesänäkinhän meillä oli kyy-vieras navetasta ja jouduttiin sitä pään verran lyhentämään. Päätettiin samalla ostaa ruohonleikkuri, että saadaan pidettyä piha-alue lyhyenä - käärmeet ei ehkä niin viihdy siellä tai jos viihtyykin niin ne varmasti näkyvät helpommin. Ei löydy sitten käärmettä varpaiden välistä yllärinä.

Haikeana taas laitettiin sunnuntaina ulko-ovi lukkoon, olisi ollut niin kiva jäädä vielä pariksi päiväksi katolle keikkumaan. Seuraavan kerran varmaan päästäänkin kattohommiin vasta parin viikon päästä työkiireiden takia. No,pääasia, että saadaan katto valmiiksi ennen kuin lunta alkaa satamaan!