torstaina, heinäkuuta 06, 2006

Maalari maalasi taloa..

Heti kun talkoista selvittiin niin jatkettiin Sampon kanssa maalausurakkaa - eli siis jo sunnuntai-iltana. Minä en ollut oikein päivällä ehtinyt pensselin varteen keittötouhujen takia. Oli ihan kiva maalailla ilta-auringossa. Muutama hyttynen oli kyllä kaverina, mutta ei se paljon haitannut.

Sampo lähti maanantaiaamuna ajelemaan töihin ja minä jäin maalaamaan. Oli todella kuuma päivä ja tuli kyllä kunnolla hiki tikkaiden ja maalipönttöjen raahaamisesta. En ois oikein malttanut taukojakaan pitää, mutta piti välillä tiskata ja kastella kukkaset ja muut viherrykset. Uusi tulokas, OP, on jo ihan täysin virkistynyt ja kasvaa kovaa vauhtia :)

Jäin vielä tiistaisikin maalaileen. Sampo tuli töiden jälkeen rautakaupan kautta mua hakemaan. Menihän siinä kuitenkin yli kymmeneen ennen kuin päästiin lähtemään. Tässä vaiheessa oli puohi melkein kokonaan etupuolelta maalattu ja vain muutama ylin hirsi maalia vaikka takaseinässä. Niin ja sitten toinen pääty, joka näkyy vähän lantalan katon yli.

Keskiviikkona otin aamulla kyytiin velipojan ja hurautettiin maalaamaan puohi loppuun. Hienosti me se saatiinkin yhdessä maalattua. Uskallettiin jopa sinne lantalan katolle kivuta ja kun varovaisesti liikuttiin niin saatiin toinen päätykin maaliin.

vaikka jo olin ajatellut jääväni viettämään city-lomapäivän. Perillä otin harjan kauniiseen käteen ja harjasin vilja-aitan. Siinä olikin harjaamista - aitta on arvioitu olevan 1700-luvulta, joten siihen oli ehtinyt kasvaa vähän jäkälää ja sammaltakin melkoisesti. Harjaamisessa ei mennytkään niin kauan kun olin ajatellut, joten kipaisin vielä maalipöntön, pensselit ja sorkkaraudan navetasta. IrrottelinUrakka vaan jatkuu eli torstaiaamuna lähdin vielä Seluskaan ensin ikkunanpuitteet ja ovenkarmit ja aloin sitten maalaaman etuseinää. Pidin aika ripeää tahtia ja sain kuin sainkin koko seinän maalattua! Hyvä, urakan loppu jo häämöttää. Ja niin myös maalipöntön pohja. Melko varmasti maali riittää vielä kolmeen viimeiseen seinään, mutta sen jälkeen se kyllä loppunee. Sehän kyllä riittääkin hyvin, koska navettaa ja taloa ei vielä ole tarkoituskaan maalata.

Kuvasta näkyy, miten suuri ero on vanhalla seinän värillä ja uudella maalipinnalla. Kyllä aitat on nyt ihan eri näköiset!

Viikonlopuksi lähdetään muualle mökkeilemään perheen kanssa, joten on pakkoloma tiedossa :) Onhan se välillä hyvä pitää vähän taukoakin näistä remppa- ja maalaushommista. Jaksaa sitten taas ensi viikon täysillä tehdä töitä.

Mulla oli yhtenä päivänä maalauskaverikin. Tuon ötökän ois voinu melkein lisätä talkoiden lintubongauslistaan, oli se sen verran suuri!