sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Yllätysvieraita Seluskassa

Vietettiin pitkä viikonloppu Lamun maisemissa perheen kanssa eli oltiin vähän lomalla remonttihommista. Ei kuitenkaan raskittu ajella sunnuntaina suoraan kotiin vaan koukattiin Seluskan kautta. Koko viikonlopun oli niin lämmintä, että ajateltiin kukkien jo kaipaavan kastelua.

Meitä odottelikin Seluskassa melkoinen yllätys. Minä rupesin kastelemaan kukkasia ja muita vihreitä kasvatteja. Sampo bongasi sillä aikaa saunasta pikkulinnun. Tutkittiin kotosalla netistä lintuja ja pikkuinen saunoja saattoi olla punavarpunen.

Sampo jäi hätistelemään lintua pois saunasta ja minä lähdin navetan taakse kastelemaan yrttipenkkejä. Ensin kuitenkin hipsin vessaan. Siellä jo kuulin räminää ja ajattelin, että Sampo meni navettaan kolistelemaan. Tulin veskistä ja menin yrttipenkeille. Kuulin taas epämääräistä ääntä selän takaa ja käännyin katsomaan... minua tuijotti siinä kolme isoa lammasta! Hui! Säihkähdin aika mukavasti. Näyttivät vähän epäröivän ja yksi tömisteli etujalkojaankin vähän äkäisen näköisenä. Katsoin parhaaksi poistua takavasemmalle. Samalla huusin Sampoa niin, että varmaan kuului kirkonkylällä asti. Lampaat tulivat perässä määkien. Hurjaa maalaiselämää!!

Alettiin selvittelmään lampaiden kotipaikkaa ja kyllähän se lopulta selvisikin, kun oli paria naapuria jututettu. Houkuteltiin väliaikaisesti lampaat meidän navetan karsinaan, apuna oli kauravati. Sieltä sitten kolme karkuria haettiin takaisin pienen hetken päästä. Kylläpäs oli hauskaa sattuma ja oikeastaan ihan kiva pikku piristys kesäiseen sunnuntai-iltaan.