keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Pirttiin uuni, osa I

Seluskassa 17.10.

Tänään se siis alkoi - viimeisen uuniin muuraaminen. Mulla oli vapaapäivä vaikka ei se kyllä lekotellessa kulunut. Menin nimittäin muurarille hanslankariksi ja kannoin laastia ja vettä ja tiiliä pirttiin. Olin varautunut siihen, että uuni alkaa pikkuhiljaa hahmottua ja nousee lattiasta aika hitaasti; muurari nimittäin sanoi, että alku on hidas kun pitää niin paljon miettiä. Mutta kyllä niitä tiiliä melkosta vauhtia vaan ladottiin päällekäin ja kun viiden jälkeen lähdin city-kotia kohti niin kyllä siellä pirtissä jo oli ihan kunnolla uuninnäköinen tiilikasa! Mahtavaa!

Kyllä oli taas pirtissä kunnon työmaa, vesisankoja, laastiämpäreitä, mylly, tiiliä ja kaikkea muuta tarpeellista roinaa! Lämmintäkin oli, kiitos uusien pattereiden. Päivä kun touhuttiin niin kuumahan siinä tuli ja parilla asteella nousi pirtin lämpötilakin. Hyvä uuni on selvästi tulossa kun nyt jo lämmittää :)

Edellisestä blogista unohdin kiitokset lasintoimittajille - eli kaverit on nähneet kovasti vaivaa ja keränneet meidän pirtinuunin pesää varten lasia. Kävin ne maanantaina hakemassa ja nyt ovat muurarille. Huomenna vielä viedään vähän lisää lasia ja ne laitetaankin varmaan uuniin jo huomenna tai sitten perjantaina. Kiitos siis kovasti!