sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Pirttiin uuni, osa III


Seluskassa 21.10.

Pidettiin taas vähän vapaata eikä käyty Seluskassa perjantaina eikä lauantaina. Mutta sitten sunnuntaina sitäkin reippaammin noustiin aamulla konsertti-illan jälkeen :) ja lähdettiin talkoisiin. Äippä ja iskä tulivat ihanan hirveiden lihapullien kanssa sähkötöihin. Alotettiin perinteisesti kaffella ja mustikkapiirakalla ja sen jälkeen miehet kapusivat navetan yläkertaan laitteleen sähköjä ja minä ja äiti kannettiin muurarille vettä ensi viikkoa varten. Äitin kanssa myös lämmiteltiin kaikki uunit, laitettiin ruokaa, maalattiin uunin luukku, poistettiin yksi kynnys että ovi menee kiinni ja laitettiin tiivistysnauhaa kuistin oveen. Miehet olivat laittaneet navetan yläkertaan pari lamppua, samoin varastohuoneeseen, teroittaneet moottorisahan terän ja säätelivät jotain sähköjuttuja myös talossa. Kun äiti ja isä olivat lähteneet, Sampo vaihtoi vielä Zorroon talvirenkaat ja sulki vesihanan.

Äitin kanssa oltiin pirtissä suunnittelemassa sisustusta kun nähtiin joku tumma vilahdus pellolla. Kun ruvettiin tarkemmin seuraamaan, huomattiin että siellä hyppi minkki. Olipas se vikkelä ja hauskannäköinen otus.

Muurari oli perjantaina muurannut uunin suuluukun, mutta ei vielä valanut hovia. Oli myös siirtänyt valtavan määrän tiiliä kuorma-autostaan pirttiin ja eteiseen. Nyt siellä vasta onkin kuin pommin jäljiltä. Tavaraa on niin paljon ettei meinaa sekaan mahtua. Muurari tulee jatkamaan uunia tiistaina, joten hyvät mahdollisuudet on, että se nousee ensi viikon aikana jopa pirtin katonrajaan asti. Toivotaan ainakin niin.