tiistaina, elokuuta 07, 2007

Huh hellettä..


Seluskassa 29.7. /3.-5.8. / 7.8.

Ollaan käyty Seluskassa muutaman kerran lyhyempiä piipahduksia ja vähän pidempäänkin. Joka kerta on ollut todella kaunis ja kesäinen sää - tietenkin nyt kun loma on loppunut.

Ollaan piipahdettu naapurissa kylässä, poltettu salin uunissa tikkuja, saunottu, korjattu lantalan katon vuotava kohta, kannettu tiiliä, poimittu vähän marjoja, saunottu, nautittu auringonpaisteesta ja muutenkin kesästä, leikattu nurmikkoa, syöty herneitä, kiskottu nokkosia ja vattupensaita pois puohin takaa, testattu naulapyssyä, löydetty muurahaispesä lantalan kattohuovan alta ja suunniteltu, mitä kaikkea me vielä tänä kesänä ehditäänkään. On ollu ihanaa ja hikistä ja rankkaa ja ihanaa. Nykyäänhän me asustetaankin salissa ja kyllä on sielläkin uni maistunut hyvin.

Kattokruunun kuvaa oli pyydetty, joten tässäpäs jonkinlainen kuva. Toivottavasti siitä saa jonkinmoisen käsityksen. Salin kattoonhan se sitten tulee, tässä se nyt vaan roikkuupi säilytyksessä pirtin katosta.

Ensi viikolla pitäisi valmistua kamarien pönttöuunit, sitten ois enää pirtin leivinuunia vaille. Ja kyllä sekin tänä vuonna valmistuu, mutta varmaan vasta loka-marraskuussa. Tarpeeksi ajoissa kuitenkin, että päästään vielä talvella lämmittämään.