maanantaina, elokuuta 27, 2007

Lyhyestä virsi kaunis

Seluskassa 25.8. ja 27.8.

Superviikonlopun jälkeen piti vähän huilia ettei aivan ylikuntoon pääse. Minä käväsin lauantaina Seluskassa siivoilemassa. Keli oli kyllä mahdollisimman huono, vettä satoi aika paljon. Kuraa meni kengissä sisälle melkein yhtä paljon kun sai luututtua yhdellä vesiämpärisellä. Vettä sai vaihtaa tosi usein, luutua ei tarvinut kuin näyttää pirtin lattialle niin se jo meni mustaksi. Sain minä jonkinlaisen polun tehtyä virtakytkimelle, että ei aivan hurjasti kulkeudu kuraa kengissä kun käy laittamassa sähköt päälle. Mutta kuten arvata saattaa, jäi pirttiin vielä melkoinen sotku! Luutusin nopeesti myös vähän salia, molempia kamareita ja keittiötäkin vähän. Olin muutaman tunnin.

Maanantaina sitten hurautettiin Seluskaan molemmat. Meille oli tulossa äitin työkaverit katsastamaan tiilikuormaa - voipi olla, että päästään eroon tiilistä! Oltiin ensimmäisenä paikalla, joten ehdittiin laittaa tulet salin uuneihin ja alottaa työt navetassa. Laitettiin välikaton viimestä lautariviä, joka jäi edellisenä sunnuntaina laittamatta. Käytettiin vähän paksumpia lautoja, Sampo vaan höyläsi niitä pikkuisen hirsien kohdalta. Saatiin kuin saatiinkin viimeinenkin rivi valmiiksi ja kappas, välikatto on nyt siis ihan kokonaan valmis. Mahtavaa! Tiilenkatsojat ottivat nyt ensihätään peräkärryllisen tiiliä (vaikka ei sitä kyllä siitä isosta kasasta edes huomannut) ja tulevat sitten toisella kertaa isommalla autolla hakemaan toisen kuorman.

Lähdettiin kotimatkalle yhdeksän aikoihin, oli jo aika hämärää. Nähtiin iso uroshirvi seisoskelemassa metsäaukiolla, onneksi pysyi siellä.