maanantaina, elokuuta 13, 2007

Kohta on ateljee valmis

Seluskassa 11.-12.8.

Käytiin pitkästä aikaa meidän viime kesänä niin perinteisellä rautakauppaostosreissulla perjantaina. Ei kuitenkaan vielä lähdetty Seluskaan perjantaina vaan ajeltiin sinne ihanassa auringonpaisteessa lauantaiaamuna. Siellä meitä odotti valmis pönttöuuni toisessa kamarissa, kiva. Nakattiin autosta tavarat sisään taloon ja lähdettiin paukuttaa navetan välikattoa hurjalla naulapyssyllä. Homma eteni hyvin ja saatiin lauantaina melkein kaikki laudat kattoon kiinni. Kymmenen aikaan sitten maltettiin lopettaa ja mennä saunaan. Kylläpäs sauna - ja sitten myöhemmin myös uni - maistui!

Sunnuntaina jatkettiin samaa hommaa ja laitettiin aiv-tornin nurkkaukseen muutama lauta sekä naurishuoneen katto loppuun. Sitten vaihdettiin vähän paremmat kamppeet päälle ja hurautettiin kirkonkylälle kyläreissulle Siirin luokse. Saatiin sieltä hyvä piirrustus, millainen pirtin uuni oli ollut ennen kuin tämä nykyinen uuni muurattiin tilalle. Voidaan nyt antaa muurarille ohjeita, että saataisiin vähän edes entisen uunin henkeä syksymmällä aloitettavaan uuteen uuniin.

Kun tultiin kyläreissulta, oli meidän marjapensaisiin ilmestynyt marjavarkaita kaksin kappalein. P ja P poimivat viinimarjoja viiniä varten :) Jätettiin varkaat sinne pensaisiin kun ei niille kelvannut edes kahvi ja alettiin puuhaileen kaikenlaista pientä. Minä luutusin kamarin lattiaa, keräsin vadelmia piirakkaa varten, hioin navetan ikkunanpieliä ja maalasinkin. Sampo puolestaan heilui vesurin kanssa rannassa ja pihassa sekä teki kauan to-do listalla olleen ilmaistointiräppänän pukuhuoneen oveen.

Just kun oltiin lähdössä, rupesi satamaan oikein kunnolla. Vettä tuli kuin saavista kaataen ja kyllähän me vähän kastuttiin kun lastattiin tavaroita autoon :) Mutta onneksi oli kuitenkin lämmintä. Olipa kyllä taas kerran upea viikonloppu ja näkyvääkin saatiin aikaseksi. Välikatosta on nyt 1/3 valmiina. Pitää viikolla käydä hakemassa lisää lautaa, että saadaan ensi viikonloppuna sitten tehdä naulaushommat valmiiksi ja palauttaa naulapyssy ajoissa.

Niin - enää ei siis tarvi kuin laittaa loput laudat välikattoon, tervapaperit ja muhat, sitten levyt ja lopuksi lattia. Sitten on ateljee valmis. Niin ja se ikkunakin pitää jossain vaiheessa urakoida paikoilleen. Mutta kohta siis valmista :)