sunnuntaina, lokakuuta 02, 2005

Lempeä lokakuun eka viikonloppu

Taas yksi työntäyteinen viikonloppu takana Seluskassa. Perjantaina käytiin töiden jälkeen rautakauppakierros ja ostettiin viikonlopuksi työvälineitä. Takakonttiin tiiliä ja sitten maalia seiniin, kattoon ja lattiaan - saunaan ja pukuhuoneeseen tietenkin.

Lauantaina lähdettiin aamusta jo ajeleen Ylikiiminkiä kohden. Oli oikein kaunis syksyinen ilma ja aurinkokin jaksoi paistella. Ensimmäisenä patteri päälle ja sitten teetä, samalla suunniteltiin työjärjestys. Sampon vastuulle jäi piipun laittaminen muurauskuntoon ja minä rupesin maalaushommiin. Kun olin saanut pukuhuoneen seinät maalattua, nostettiin yhdessä piipun päältä betonikaulus pois. Muuraushommat sai 'nolon' lopun kun laasti loppui alkuunsa - me ei oltu ostettu kuin yksi säkki muurauslaastia! No ens kerralla sitten loppuun. Iltapäivästä Sampo siirtyi sitten kaivuuhommiin ja saikin saunakaivon kuopan melkein valmiiksi. Minä maalasin seinät vielä toiseen kertaan.

Sisällä oli oikein mukavan lämpöistä, kun patteri oli ollut koko päivän päällä. Ja tällä kertaa vielä oikein päinkin :) Oltiin molemmat aika uupuneita ja nukahdettiin kirjat kädessä.

Sunnuntaiaamu oli kaunis ja kirkas. Luvatusta vesisateesta ei onneksi ollut tietoakaan. Aamulla heti saatiin vieraita - pihan isossa koivussa istuskeli komea metso. Harmi kun ei ehditty saada kameraa esille ajoissa. Sampo halusi saada kuistia oikenemaan ja mönki talon alle tunkkien kanssa. Minä otin pensselin kauniiseen käteen ja siirryin seinien maalauksesta ensin katon ja sitten lattian kimppuun. Seinien valkoinen on sävytetty hennosti ruskeaan ja lattia on vaalean harmaa. Lopputulos on oikein mukava - valoisa ja puhdas!

Sampo sai kuistia sen verran oikenemaan, että ulko-ovenkin saa nyt vaivoitta auki! Ja kyllä etureunakin nousi suoremmaksi. Sen verran ukkokulta heilui vielä lapionkin kanssa, että kuoppa saunakaivolle on nyt tarpeeksi syvä, vähän vielä täytyy leventää, että mahtuu tarpeeksi sepeliä ympärille.

Vielä käytiin naapurissa iltapäiväkaffella ennen kuin suunnattiin Lintulaa kohti. Automatkalla jo suunniteltiin työlistaa ensi viikonlopulle. Kyllä me kohta jo päästään saunomaan!