sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Joko kohta päästään saunomaan...

La 24.9.

Lähdettiin Seluskaan vasta kahden jälkeen; aamu saikattiin rikkimenneen pakastimen kanssa. Ensimmäisenä laitettiin patteri päälle kamarissa ja kynttilöihin tuli keittiössä. Peräkärryssä oli taas iso lasti tavaraa - lautoja, hieno sivusta levitettävä puusänky ja työkaluja. Tarmo tuli meille piippu-talkoisiin. Pojat rakensivatkin hienon telineen saunan piipun ympärille. Päivä loppui vähän kesken myöhäisen lähdön takia, että painava betonireunus jäi nyt nostamatta pois. No, pitää houkutella joku kaveriksi ensi viikolla. On kuulemma niin painava, että minä en sitä jaksa nostaa.

Lauantaina laitettiin myös saunan lattiaan tasoite. Siinä saikin olla vikkelä, tökötti jähmettyy puolessa tunnissa. Kyllä me Sampon kanssa huhkittiinkin ja taas tuli saunassa hiki :) Nyt on kyllä komia lattia saunassa, pääsis vaan jo löylyihin!

Su 25.9.

Tänään herättiin reippaana ennen kahdeksaa ja ilman herätyskelloa! Kamarissa oli oikein mukavan lämmin, mutta keittiössä oli viileähkö. Lämmintä teetä ja taas hommiin. Sampo jatkoi piipun parissa ja minä puuhailin kaikkea pientä vaan. Päivän aikana meillä kävi myös yllätysvieraita naapurista.

Flunssaisena en mitään kovin suurta jaksanut aloittaa. Vessaan kuitenkin tein hyllyt tauluja varten, poltin roskia, niitin ja haravoin vähän ja maalasin loput vessan ulkoseinästä. Sampo sai laskettua betonirengasta yhden kerroksen verran, että on sitten helpompi se nostaa pois piipun päältä. Ja samalla kun minä puuhastelin maalipensselin kanssa, Sampo ehti kaivaa saunakaivolle kuoppaakin ja sai sen melkein valmiiksi. Oli niin upean kaunis ilma, että ei ois raskittu lähteä ollenkaan takaisin Ouluun.

Ensi viikonloppuna Sampo pääsee muuraamaan piippua ja minä varmaan maalaan pukuhuoneesta katon ja varmaan myös lattian.