sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Vedenpaisumus!

Eilen eli lauantaina oli kurjaakin kurjempi keli - tuiskutti räntää ja kävi kylmä viima...hrrr..! Ajateltiin ettei kyllä lähdetä Seluskaan, jos on vähänkään samanlainen sää sunnuntaina. Aamu oli aika harmaa, mutta kyllä me siltikin alettiin aamupalan jälkeen tekemään eväitä ja käännettiin nenät kohti Seluskaa.

Matkalla ripisteli tuulilasiin ja sovittiinkin ettei olla kauan, jos sade yltyy. Mutta perillä meitä odottokin aivan upea keväinen auringonpaiste. Pihalla oli oikein lämmintä kun siihen ei tuullut. Minä kävin kuitenkin ensiksi testaamassa uutta hienoa imuria yläkerrassa ja imuroin kaikki vanhan hiirenpapanat pois kuistin päältä, samoin imuroin vähän kuistilla ja eteisessä. Sitten en enää malttanut olla sisällä vaan lähdin SAmpon seuraksi ulos.

Saunan ovella meitä odotti oikea vedenpaisumus! Rästäältä tippuva vesi oli tehnyt aikamoisen lammen saunan oven eteen. Sitä sitten värkättiin koko päivä - kannettiin enimmät lumet saunan ovensuusta pois ja Sampo hakkasi rautakangella vedelle uoman, että se virtasi pois saunan ovelta. Käytiin myös lapioimassa tienvarren aitta esiin kun se oli hautautunut aurauksen takia ison lumikasan alle.

Välillä käytiin teellä ja sämpylällä (kiitos Sirkku-täti!) ja tehtiin me hernekeitotkin. Vielä päivänpäätteeksi teetä ja piirakkaa.

Lähdettiin kuudelta Oulunn ajelemaan. Mieli oli virkeä mutta ruumis aika uupunut :) Mahtava päivä!