maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

Iloista pääsiäistä!

Nyt lastattiin auto täyteen tavaraa sunnuntaiaamuna ja lähdettiin Seluskaan - pitkästä aikaa oikein saunomaan ja yökylään! Monta asiaa oli mielessä, mitä voitaisiin tehdä. Säiden suhteen oltiin aika toiveikkaita, oli lupailtu reilusti plussaa ja aurinkoakin.

Ensimmäisenä laitettiin patterit päälle ja lämmitin hurisemaan. Alkulämpönä oli ruhtinaalliset neljä plussaa sisälläkin. Otettiin petivaatteetkin tuulettumaan ja lämpenemään heti aluksi. Ruokakassit oli pullollaan äitin tekemää ruokaa, jota oltiin saatu mukaan pääsiäisvierailulta.

Sitten vaan töihin! Poltettiin navetan vintiltä vanhoja heiniä, tehtiin aika paljon lumitöitä, rakennettiin sahapukki ja tehtiin saunapuita. Koko päivän joutsenet lenteli pitkin poikin järveä ja huuteli reippaasti. Yksi lensi tosi matalalla meidän pihan yli - isoja lintuja ne ovat! Iltapäivästä aurinkokin alkoi paistelemaan ja oli oikein nätti keväinen keli.

Illalla sitten saunottiin. Olipas mahtavat löytyt! Sisälläkin oli sopivan lämmintä eikä puhallinta tarvinut jättää yöksi päälle ollenkaan.

Maanantaina odoteltiin kovasti, että aurinko alkaisi paistamaan, mutta aika varovaisesti se pilkisteli pilviverhon takaa. Välillä ripsi vettäkin, lämmintä oli kuitenkin. Poltettiin taas vähän heiniä, tehtiin lumitöitä, käytiin kävelyllä etsimässä joutsenia, siivottiin tuulimylly-aittaa, imuroitiin auto, pengottiin talon vintillä vanhoja tavaroita ja imuroitiin sisälläkin. Sampo myös irrotti pirtin seinästä kaamean kaapin.

Käytiin tosiaan pienellä kävelylenkillä, kun ois haluttu kuvat joutsenia. Sunnuntaina ne lentelivät edes takaisin järvellä ja meidän pihankin poikki. Nyt niistä kuului vaan äänet. Käveltiin järven rantaa molempiin suuntiin, mutta joutsenista ei valitettavasti näkynyt jälkeäkään. Onneksi kuitenkin löytyi muita mielenkiintoisia kuvauskohteita.

Meidän rannassa on vanha niittokone - tai joku muu vanha hevosvetoinen työkone. Minä tässä demonstroin, kuinka konetta käytettiin. Ilmekin on kohtuullisen keskittynyt :)

Jatkettiin sitten taas joutsenten etsimistä. Sampo niitä tähyileekin keskittyneesti. Mutta ei vain näy joutsenia..
Muitakin mielenkiintoisia kuvauskohteita löytyi. Hangella möngersi karvainen toukka! Keittiön ikkunassa pörränneiden kärpästen lisäksi varsin elävä todiste siitä, että kesää kohti mennään.


Oltiin aika pettyneitä ettemme saaneet joutsenia kuvattua (pidimme koko loppupäivänkin kameran laukaisuvalmiina). Etsintäretken lopuksi jouduttiin tyytymään kuvaan meidän ikiomasta Loch Nessin hirviöstä - tämä näkymä kuin suoraan meidän maisemavessan ikkunasta. Ja melkein joka kerta erehtyy luulemaan tuota vasemmalla näkyvää mustaa kaharkaa joksikin vesilinnuksi!
Meillä oli todella kivat kaksi päivää ja millään ei malttaisi odottaa seuraavaan kertaan! Välillä on kiva puuhastella kaikenlaista pientäkin eikä joka kerta tarvi olla meneillään joku iso projekti. Nytkin löydettiin vanha Ylikiimingin apteekin resepti ja vanhoja tulitikkuaskeja eli hienoja aarteita!

Ihan lopuksi ennen lähtöä käytiin ajelemassa vastarannalla kun siellä näkyi isot kasat mustaa maata. Ruoppaus oli näköjään aloitettu eli järviprojektikin näyttää olevan täydessä vaudissa - sitähän ei tiedä vaikka päästäis vielä joskus uimaan omaan järveen!