tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Lumityöt sais jo riittää!!

Lauantai 22.4.
Lähdettiin ihanan aurinkoisena ja lämpimänä kevätlauantaina ajelemaan jo aamusta Seluskaan. Päivä oli todellakin ihana, aurinko paistoi koko päivän ja pihalla oli todella lämmintä, kun ei tuullutkaan.

Vaikka lunta oli paljon edelleenkin, päästiin jo tekemään keväisiä pihatöitäkin eli haravoitiin ja poltettiin vähän risuja pihalta. Poltettiin myös edelleen heiniä navetan yläkerrasta, niitä riittää! Tehtiin myös lumitöitä, että päästäisiin eroon kinoksista ennen juhannusta.

Päivä oli rankka, mutta tehtiin kyllä tosi ahkerasti ja sinnikkäästi töitä. Ihan ei saatu kaikkia heiniä poltettua, sopiva satsi jäi vielä sunnuntaillekin. Illalla mentiin tietenkin saunaan!

Meille piti seuraa melkein koko päivän oma musiikkikone pihan isoimmassa koivussa. Mukavasti saatiin taustamusiikkia joutsenten ja kurkien huutojen lomassa.

Sunnuntai 23.4.
Herättiin aikaisin ja puuhasteltiin pieni hetki pihalla ennen kuin lähdettiin toiveikkaina järvelle aamukävelylle. Ihasteltiin aikamme maisemaa kun huomattiin, että sulassa uiskenteli joutsen. Toinen seisoskeli vähän kauempana. Meillä oli parhaat maastoasut päällä, Sampolla kirkkaan sininen ja mulla punainen... noooh, ajateltiin kuitenkin yrittää hipsiä vähän lähemmäs kun kamerakin oli mukana.

Yllättävän lähelle pääsimme isoja lintuja, eivätkä ne tuntuneet välittävän meistä ollenkaan. Kohta kuultiin kauempaa järveltä lisää joutsenten ääniä ja sieltä lentelikin kolmas lintu tätä pariskuntaa kohden - siitä nousi melkoinen huutokonsertti. Uusi tulija ei ilmeisesti ollut kovinkaan tervetullut! Olipas jännittävää seurattavaa. Päätettiin heti, että kiikarit on pakko ostaa.

Saatiin me oikeitakin töitä tehtyä sunnuntaina, vaikka lähdetiin jo aika aikaisin pois. Navetasta on nyt kaikki heinät poltettu ja se on hyvä. Enää ei kyllä tee mieli tuohata yhtään! Päästään ehkä seuraavalla kerralla jo tekeen vaihteeksi jotain muutakin.