sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Aurinkoista vappua!

Vietettiin upean aurinkoista ja lämmintä vappu-viikonloppua Seluskassa. Mukana oli simaa ja munkkeja ja paljon vappumeininkiä - mönkittiin haalarit päällä pitkin pihoja :)

Lumet oli jo melkein kaikki sulaneet, enää oli kaksi itsepäistä kinosta navetan edessä, saunanoven molemmin puolin. Ne on siinä aikalailla varjossa, joten siksi sulaminen kestää. Pariin otteeseen niistä lapioitiin lunta levelleen pihalle ja tänään kun iltasella lähdettiin ajeleen Lintulaan, ei enää ollut juuri yhtään niistäkään jäljellä.

Sampo urakoi molempina päivinä moottorisahan kanssa ja tehtiin jo vakuuttava saunapuupino karsinaan. Minä heiluin haravan ja pihasaksien kanssa. Osa pihasta oli vielä aika kosteaa, mutta kyllä haravoitavaakin riitti! Lauantaina mulla oli haravointiseurana kaunis Suruvaippa, ensin etupihan puolella ja sitten marjapensaiden luona.


Meidän vaahterakin oli alkanut jo heräilemään talven jäljiltä ja siinä oli ihan selvästi silmutkin jo! IHanaa, että se selvisi talvesta. Se oli kylläkin paljon pienempi kuin muistinkaan, ihan pikku tikku vaan. Mutta selvästi sinnikäs :)

Järvessä oli tavallista enemmän vettä. Se näytti oikein mukavalta ja siniseltä, melkein oikealta järveltä. Meidän kohdalla on kovasti 'mättäitä' ja risuja, mutta tämä onkin selvästi matalampi puoli. Toinen pää on selvästi syvempi ja näyttää enemmän järveltä. Käytiin padolla iltakävelyllä ja siellä oli oikein vedenpaisumus! Harmi kun ääntä ei saa tähän blogiin, padolla nimittäin vesi kohisi niin ettei meinannut puhutta kuulla. Sampo myös todisti, että järvessä on kalaa - padon luota löytyi kalanraato...

Ennen kuin lähdettiin tänään pois, mittailtiin ja laskettiin kattohuopien määrää. Käytiin myös laskemassa navetankaton kallistus sekä välipohjan lankkujen koko. Jospa tässä pikkuhiljaa pääsisi tämän kesän tavoitehommiinkin.

Sää oli aivan uskomattoman kaunis, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli lämmin. Välillä vähän tuuleskeli, mutta se oli vain hyvä kun muuten meinasi ihan läkähtyä. AI NIIN.. meinasi melkein unohtua, lauantaina saatiin pitkästä aikaa taas vesihana käyttöön! Olipas kiva saunoa, kun vettä oli ihan lotrata asti!!