lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Ihanaa, kevät


Seluskassa 24.4. ja monesti ennen sitä

Kesän pääprojekti etenee pikkuhiljaa. Tänään meillä kävi sähkömies - Vilpertti Suhonen, Kynsilehon perältä - suunnittelemassa sähkötöiden etenemistä ja laskeskelemassa tarvikkeiden määrää. Mietittiin myös aikataulutusta suhteessa muihin töihin eli jätevesijärjestelmään, lvi-töihin sekä pintojen uusimiseen. Tässä vaiheessa ainakin näyttää hyvältä :)

Sähkötöiden suunnitelun jälkeen jatkettiin suunnittelua naveten yläkerrassa miettimällä miten ateljeen isot ikkunat saadaan paikalleen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eli meillähän on jo melkein ikkunat paikallaan ateljeessa! Seuraavaksi oikeisiin töihin kuistille. Aikasemmin oltiin jo alotettu kuistin yläkerran lattian laittaminen ja jatkettiin sitä parin lautapaketillisen verran. Viime viikonloppuna kun oltiin naputtelemassa vintin lattiaa, bongattiin ikkunasta pihan isosta koivusta palokärki. Ei ensin meinattu edes uskoa sitä palokärjeksi kun se oli niin ison tuntuinen. Mutta punainen päälaki paljasti sen. Aika kauan se siinä naputteli ja kierteli oksaa.

Päivän päätteeksi viimeisteltiin kuistin toinen penkki - ne olivat aikaisemmin kiinni seinässä ja nyt piti viritellä tuet, että niiden päällä pystyy istumaan. Aikasemmin oli tehty toinen ja nyt siis toinenkin on tuettu ja kiinni lattiassa. Mahtavaa.

Keittiön tuhottoman painava hellakin on jo siirtynyt karjakeittiöön! Nyt vielä pitäisi ostaa leka ja takoa hellan alle tehty valu pois niin päästäisiin purkamaan keittiön lattia. Ja sitten saa vesijohdot vedettyä jne. Ja sitten päästään kokoamaan keittiötä :)