sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

No jo oli aikakin!

Seluskassa vappua 2010 viettämässä

Meillä oli neljästään hurja ja kostea vappumeno päällä Seluskassa - kissitytöt huolehti hurjasta menosta, ulkona sato vettä ja me oltiin sängyn päällä puoliunessa ja yhdeksän jälkeen :) Oli vissiin vähän rankka viikko. Töiden jälkeen pakattiin kamat autoon - näköjään, mitä isompi auto, sitä enemmän on kamaakin! Otettiin saunavedetkin mukaan kun ei ihan vielä arvattu avata hanaa. Taisi olla muuten viimeinen kerta kun tarvii saunavesiä liikutella ihan autolla.

Perjantai siis kului yllä kuvatulla tavalla. Sen verran kuitenkin pysyttiin hereillä, että lämmitettiin pönttöuunit, grillattiin lohichorizoja ja aikalailla sen jälkeen uuvahdettiin. Kissit ravas tapansa mukaan taloa päästä päähän, välillä ottivat vauhtia seinistä.

Lauantaiaamuna nukuttiin pitkään, syötiin aamupalaa ja vetelehdettiin sängyssä ja suunniteltiin. Ulkona ripsi vettä, joten ei kauheesti inspiroinu sinne lähteä. Mutta kyllä me jossain vaiheessa saatiin ittemme liikkeelle. Sampon piti rakentaa taululle kuljetuslaatikko ja siihen meni koko päivä oikeastaan. Minä huolehdin vessan kevätsiivouksesta. Kylläpäs siitä tuli hieno. Siivosin myös vähän navettaa ja kannoin talvella pilkotut puut lantalasta pilttuuseen. Kun sade vähän taukosi, menin ulkotöihin ja raastoin navetan päädystä melkein kaikki ruusupuskat ylös. Ja siinä sivussa miljoona nokkosen juurakkoa - enää niitä ei jäänytkään kun satamiljoonaa. Kärräsin ruusupuskia, kuollutta heinää, nokkosjuurakoita ja multaa muutaman kärryllisen navetan taakse. Vielä jäi homma vähän kesken, sade yltyi oikein kunnolla. Ja saunakin oli jo siinä vaiheessa lämmin! Otettiin kunnon vappulöylyt ja suunnattiin taas citykotiin. Vielä kaksi viikkoa kiireitä (seminaaria, näyttelyn avajaisia yms yms) ja sitten saadaan keskittyä kokonaan Seluskaan.

Niin, pitkällisen harkinnan jälkeen, tuotiin Seluskaan ekaa kertaa kellokin. Nyt vissiin pitää sitten alkaa oikeesti tekeen töitä ihan aikataulun mukaan :)