sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Häätalkoot ja muuta mukavaa

Seluskassa vähän väliä kesäloman aikana 2008

Viime viikot on olleet tosi kiireisiä ja paljon on tapahtunut - blogiakaan ei olla ehditty päivittämään. Tultiin tänne city-kotiin nyt vähän hengähtämään, joten tässäpäs tiiviissä muodossa viime aikojen tapahtumia.

Tämän kesän pääprojekti eli talon katon uusiminen edistyy pikkuhiljaa. Vastaan on tullut jos jonkinmoista ylläriä ja haastetta sekä muutama saavillinen vettä taivaalta aina sopivin väliajoin. Eli mitään hirmuista kyytiä huopia ei katolle ilmaannu, mutta ollaan me nyt kuitenkin eteläpäätyyn saatu 7 ensimmäistä huopaa laitettua. Kyllä siellä muutaman päivän saa vielä roikkua katolla ennen kuin valmista on, mutta eikös sitä sanotakin, että hiljaa hyvää tulee. Ilo on kuitenkin huomata, kuinka paljon talon ulkonäkö kohenee jo muutamasta uudesta räystäslaudasta. Lopputuloksesta voi siis odottaa oikeinkin hienoa.

Vaikka on paljon töitä tehty niin on me kesästäkin ehditty nauttia (niiden sadekuurojen välillä) ja Seluskassahan se on aika helppoa. Yhtenä päivänä kun keikuttiin nosturin lavalla nenät päätyräystään tasolla, Sampo bongasi tosi ison ja kauniin perhosen joka liihotteli meidän pihan poikki ja laskeutui syreeniin. Äkkiä vaan nosturi alas ja perhosen perään. Tosi iso se oli. Samalla muistettiin, että meillä on hieno perhostaulukin, joka oli odotellut kaapissa jo vuoden päivät seinälle pääsyä. Laitettiin se vessan seinää koristamaan ja siitä löytyi perhoselle nimikin eli ritariperhonen. Samana päivänä ihailtiin myös haukkaparin liitelyä pellon yläpuolella.

Kattorempan lisäksi Seluskassa on ehditty tänä kesänä tehdä jo vaikka mitä - kiitos siitä ahkerille talkoolaisille. Pidettiin tänä vuonna jo kolmannen kerran talkoot ja tällä kertaa myös hiukan tavallista isommat. Juhlittiin samalla meidän häitä. Porukkaa oli paljon ja onneksi sää suosi edellisen päivän sateen jälkeen saatiin nauttia kuivasta ja lämpöisestä kesäpäivästä.

Porukkaa oli paikalla melkoisesti, joten talkoolista oli tietenkin sen mukainen ja ylsi katosta lattiaan. Hyvin kuitenkin töitä tuli tehtyä ja vain yksi ainut kohta jäi listalta yliviivaamatta. Kuviakin on todisteena, niitä myöhemmin lisää. Aherruksen, hernerokan, pikasaunomisen ja muun touhotuksen jälkeen siirryttiin illemmalla Horsman majalle ruokailemaan, leikkimään ja leikkaamaan hääkakkua. Sitkein porukka siirtyi sieltä vielä takaisin Seluskaan saunomaan, istumaan iltaa ja paistamaan makkaraa. Aivan mahtava päivä!