sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2008

Sataa, sataa ropisee...


Seluskassa 8. / 11. ja 12.7.

Vettä on todellakin satanut ja satanut - ei aina ihan hirmu paljon, mutta ihan tarpeeksi, että kattotyöt on vaikeutunut. Tai oikeestaan ollu melkeinpä pysähdyksissä. Talon katto on kuivanakin melko haasteellinen, siis sen päällä pysyminen ja liikkuminen, ja sateella se on tosi vaarallinen. Eikä tietenkään aluskatteelle eikä suoristuslevyille tee yhtään hyvää pienikään vesisade. Eli aika harvakseltaan ollaan katolle viime aikoina kiipeilty. Mutta jonkin verran sentään. Rakennelmasta tuli oikein hieno ja se oli erittäin hyvä tulos päivän työlle.

Perjantaille oli lupailtu kohtuullisen hyvää keliä, joten lähdettiin toiveekkaana Seluskaan. Aurinkokin paisteli aina hetken sadekuurojen välillä - kovin paljon ei siis saatu tänään aikaseksi. Jotain pientä kuitenkin. Masentava keli oli kyllä ja tympäs hirveesti, kun ei työt etene. Lomakin on ihan lopussa, menee siis viikonloppuraatamiseksi. Se ei tietenkään mitään uutta ole :)

Lauantaiaamuna vähän arvottiin, lähteäkö Seluskaan vai ei. Herätystäkin jo laitettiin puoli tuntia eteenpäin, mutta sitten aamupalalla kuitenkin päätettiin, että lähdetään koittamaan. Onneksi sillä päivä osoittautui ihan täydelliseksi - aurinko porotti kuumasti koko päivän eikä sateesta ollut tietoakaan. No, mitä nyt iltasella joskus kymmenen yhdentoista aikaan meinasi alkaa satamaan, mutta sekin oli vain ihan pientä tihkua ja loppui lyhyeen. Tehtiin tosi pitkä työpäivä, Ouluun lähdettiin ajelemaan vasta joskus puolenyön jälkeen. Hyvin saatiin myös homma etenemään, talon takapuolelle laitettiin kahdeksan levyä ja 5 huopaa. Loput levyistä peitettiin pressulla. Ihan hyvä saavutus ilman nosturia. Hilattiin julmetun painavat kattolevyt ylös asti ihan käsivoimin. Arvattiin jo siinä työntouhussa, että seuraavana päivänä on kädet ja selkä melko kipeenä ja niinhän se on. Tietääpähän tehneensä töitä! Kun Zorron keula kääntyi kohti Oulua ei paljon enää jaksanut kaivaa kameraa esille, joten kuva-aineistoa ei hurjasti työurakasta ole. Muutama lisäkuva kuitenkin etupuolelta, jotka Sampo räppäili aamulla uuden polarisaatiosuojan kera.

Tiistaina ei oikeastaan edes kiivetty katolle. Meillä oli lisätyövoimaa mukana kun Antti ja Sampo rakensivat tasasessa tihkussa hienot tellingit talon takaseinustalle. Nyt helpottuu aika paljon meidän urakka kun ei joka käänteessä tarvita nosturia. Minä leikkelin sillä aikaa huopia oikein mittaisiksi, että sitten kun tositoimiin päästään niin ei tarvi muuta kuin nostella niitä katolle!