tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Hyvää Uutta Vuotta 2008!


Seluskassa 31.1.-1.1.

Lähdettiin uuden vuoden viettoon Seluskaan heti aamupalan jälkeen. Tarkotus oli ehtiä tutustua meidän kevään työmaahan eli navetan yläkerran muhahommaan. Mukaan lastattiin aika paljon tavaraa kuohujuomasta tähtisadetikkuihin.

Ensin tietenkin alotettiin lämmittämisellä. Mutta ehdittiin oikein hyvin alotella valosan aikaan navetan yläkerrassa. Alle laitetaan tervapaperit ja siihen päälle sitten muhat. Tervapapereita saatiin pari säkillistä 'työpaikkaetuna' kun mun työpaikalla siivottiin varastoa ja löydettiin ne sieltä varastaon nurkasta. Tarpeeseen tulivat. Muhat on puolestaan saatu, kun serkun talossa tehtiin vintillä remonttia. Niitit ja -pyssy oli kuitenkin omasta takaa :)

Homma lähti ihan hyvin käyntiin ja saatiin neljä väliä n. paristakymmenestä tehtyä. Ei yhtään huono alku, varsinkin kun oltiin yläkerrassa vain vähän aikaa. Ei maltettu kovin kauan tällä kertaa käyttää työhommiin ja keskityttiin enemmänkin juhlahumuun. Sauna lämmitettiin melko aikasin niin ehdittiin saunoa rauhassa pitkään. Pihalle laitettiin uusi hieno lyhty ja muutamia ulkotulia. Maisteltiin ihan aitoa ja oikeaa samppanjaa - ja hyväähän se oli.

SAunan jälkeen vaihdettiin joululahjat (jotka me siis on perinteisesti vaihdettu aina vasta uutena vuotena eka yhteisestä joulusta lähtien) ja maisteltiin lisää kuohujuomaa. Puolenyön aikaan mentiin sitten tähtisadetikkujen kanssa navetan taakse ihastelemaan kotasaarasta tulevaa ilotulitusta. Olipas se rytkettä! Meillä oli taas aitiopaikat kuten viime vuonnakin.

Tinat valettiin vasta vuoden ekana päivänä. Molemmat saatiin hyvin mielenkiintoiset möhkäleet ja ennusteltiin niistä mukavia tälle uudelle vuodelle.

Seluskaa vartenkin ollaan tehty jo paljon uusia suunnitelmia. Yritetään saada kevään aikana Sampon ateljeen (eli navetan yläkerran) lattia valmiiksi, että voitaisiin sitten kesällä vihdoinkin laittaa isot ikkunat paikoilleen. Listalla on myös edelleen aittojen kulmalaudoitus ja sitten tietenkin talon katto. Ja kaikenlaista muutakin pientä kivaa, mutta katotaan nyt mihin kaikeen aika riittää.

Ihanaa uutta vuotta kaikille!