tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Takatalvi


Seluskassa 9.4.

Melkein meni koko pääsiäinen ettei päästy Seluskaan, mutta onneksi sitten kuitenkin viime hetkellä muutettiin suunnitelmia! Päivä oli nimittäin aivan upea ja ihana!

Lunta oli satanut edelliskertaan verrattuna lisää, joten ihan aluksi jouduttiin lumitöihin. Meidän pihalla oli hypellyt pieniä ja vähän isompiakin piipertäjiä. Jälkiä oli siellä täällä. Kolattiin piha ja polku navetalle. Varjossa lumi oli ihan kevyttä pakkaslunta, mutta auringossa se oli märkää ja painavaa. Hyvin siis saatiin hiki pintaan kolan ja lapion kanssa. Iltapäivästä piha olikin sulanut jo tosi hyvin ja maata näkyi melkein yhtä paljon kuin edelliselläkin kerralla.

Välillä pidettiin kaffetaukoa ja pureskeltiin pullaa. Sitten jatkettiin hommia. Minä haravoin ja leikkelin talon takaa risuja vähemmäksi ja poltin ne sitten pellolla. Sampo jatkoi ja poltteli navetasta kaikki vanhat paperisäkit. Tehtiin myös polttopuita, Sampo heilui kirveen kanssa ja minä kasasin klapeja kuivumaan. Kyllä niillä jo muutaman kerran saunan lämmittää. Yläkerrassakin tehtiin vähän hommia ja vaihdettiin piipun ympäriltä hiekat palovillaan. Niin ja tietenkin asennettiin saunan oveen uusi hieno kahva, joka me tuotiin Raumalta asti!

Lopuksi käytiin kävelyllä rannassa ja suunniteltiin, mitä sitten rannalle tehdään kunhan saadaan ensin kiireemmät asiat pois alta. Käytiin myös kattomassa, miltä järven muokkaustyöt nyt näyttivät.

Aurinko paistoi täydeltä taivaalta lähes koko päivän. Tällä kertaa tuulta ei ollut nimeksikään, joten lämmintä oli:)

Kyllä ois niin tehny mieli jäädä yöksi! Tekemistä tietenkin riittäis, mutta kiva ois jäädä pelkästään jäämisenkin takia. Seluskassa on nimittäin oikein mukava olla yötä. Ja siellä nukkuu aika hyvin, johtuneeko sitten siitä, että on aina rankan työpäivän jälkeen niin uupunut. Tällä kertaa sisällä oli aamusta +3 ja illasta kun seittemän jälkeen lähdettiin, lämpöä oli jo +7. Ihan vaan auringonpaisteen lämmittämänä. Ja saunaan ois ihana päästä!!!! Siitä onkin taas vierähtänyt useampi kuukausi kun on edellisen kerran Seluskassa saunottu. Nyt ois putipuhdas kiuas ja paljon polttopuita odottamassa - no ehkä jo ensi viikonloppuna?