sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Kevät on tullut!
Seluskassa 31.3. ja 1.4.

Ihanaa, pitkästä aikaa päästiin Seluskaan töihin! On oltu molemmat ihan vasta kipeenä, joten ei uskallettu jäädä yöksi. Vaikka sisällä oli kyllä yllättäen jopa +7 että ihan hyvin ois varmaan tarettukin. No, kiva oli ihan päiväseltäänkin käydä.

Molempina päivänä oli oikein hyvä keli, aurinko paisteli ja oli lämmintä. Tuuli oli aika kova, mutta ei se hidastanut meitä yhtään. Lauantaina kerättiin syksyn jäljiltä jääneet huovat kasaan, että ne on helppo nyt nostaa peräkärryn kyytiin ja viedä kaatopaikalle. Kulotettiin myös vähän ja haravoitiin navetan seinän vieriä. Poltettiin myös jonkun verran roskia navetan sisältä ja ulkoakin. Eka kertaa myös avattiin Lantalan takimmaiset tuplaovet. Saatiin helposti hiki pintaan! Nähtiin kastemato ja myyrä ja tulomatkalla joutsenia. Lintujen ääniä kuului myös jonkun verran.

Lauantaina käytiin myös tarkistamassa padon tilanne. Tällä kertaa olikin ihan eri meininki. Pato on nimittäin suljettu nyt ihan lopullisesti eikä sitä enää koskaan avata! Eli möyrimiset on saatu järvellä ainakin jonkinmoiseen vaiheeseen ja nyt vaan sitten odotellaan, että järvi täyttyisi :)

Sunnuntai oli vielä upeempi päivä. Aurinko paistoi ihan täysillä ja lumi ja jää sulivat pihalla ihan silmissä. Tänään tehtiinkin lumitöitä oikein olan takaa. Kannettiin saunan edestä lunta ja jäätä kauemmas, että viime kevään tulvalta vältyttäisiin. Tai että se olisi edes vähän pienempi. Samalla poltettiin lisää roskaa. Seuraavalla kerralla grillirengas pitää jo tyhjäntää, kun se on ihan ääriään myöten täynnä.

Tehtiin saunan eteen purojakin, että vesi valuisi pois oven edestä. Tänä vuonna on kyllä paljon vähemmän lunta kuin viime keväänä. Tarkistettiin just ja vielä Vapun aikoihin oli kinokset saunan edessä. Nyt ollaan ehkä parisen viikkoa edellä viime kevättä.

Tänään sekä kuultiin että nähtiin joutsenet järvellä! Oliskohan ollut sama pariskunta kuin viime keväänä? Myös kurki lenteli aitan yli ja huuteli mennessään - joutsenet nosti metakan tietenkin.

Meillä taitaa Pääsiäinen olla aika kiireinen ja voi olla ettei ehditä yökylään Seluskaan. Mutta ehkä sitten jo seuraavana viikonloppuna..