maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Saunakausi on avattu!

Seluskassa 14.-15.4.

Ihanaa, oltiin pitkästä aikaa Seluskassa yötä. Lauantaina tosin päästiin lähtemään Seluskaan sen verran myöhään ettei paljon muuta ehditty kuin saunoa. Mutta sehän toki riittikin. Sampon piti ensin vähän hakata jäätä saunan oven edestä ennen kuin päästiin sisään. Sisällä oli lämpöä +7,5 ja nopeesti se saatiin puhaltimella reiluun kahteenkymmeneen. Hyvin siis tarettiin nukkua.

Sunnuntai olikin sitten oikein puuhapäivä. Noustiin reippaina jo kahdeksalta ja aamupalan jälkeen alettiin töihin. Laitettiin navetan yläkertaan kaksi uutta parrua, enää puuttuisi neljä. Haravoitiin ja tehtiin muitakin pihatöitä. Tietenkin tehtiin lumitöitä ja kasattiin myös yksi peräkärryllinen huopia kyytiin. Puroja jouduttiin tekemään useampaankin paikkaan kun pieniä lampia alkoi kertyä pihalle. Onneksi - kuten kuvastakin näkyy - meillä on kelluva talo :) Viime keväästä jo tiedetään, että vesi seisoo hetken ja sitten se yhtäkkiä onkin jo poissa. Puroja oli kuitenkin kiva tehdä :) Ja sitten kun aikaa riittää niin toki täytyy salaojaputket laittaa.

Rehkittiin tosissaan koko päivän ja kyllä oltiinkin uupuneita kun Lintulan kotiin päästiin joskus kahdeksan aikoihin. Huh huh, ei pitkään aikaa olekaan tullut tehtyä töitä niin kovasti.

Seuraavassa suru-uutinen (herkimpien kannattaa ehkä jättää lukematta). Pupu oli napsassu meidän ihanan pikku-vaahteran välipalaksi. Nyyh.

Sunnuntai oli aivan upea päivä -lämpömittari näytti jo yli +20, mutta siihen taisikin paistaa aika suoraan. Päivälle paistettiin myös makkarat. Sampo myös bongasi suruvaipan ja muitakin perhosia jo nähtiin. Hassua, sillä lunta kuitenkin vielä oli joissain paikoissa paljonkin.

Nyt pinnistellään loput parrut paikoilleen ja sitten seuraava projekti onkin salin kaksoispönttöuunin purkaminen!

Kirjotettiin meidän liitutauluun kesälle tavoitteet eli uunien purkaminen, lantalan katon uusiminen, aittojen kulmalaudoitus ja vielä viime vuodelta kesken jäänyt pukuhuoneen ilmastointiputken laittaminen. Siinäpä sitä on taas hommaa!!