tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Vesihana kiinni


17.10.

Pikavisiitti Seluskaan. Alkaa tulla jo niin kylmä, että oli pakko käydä sulkemassa vesihana. Ensi yöksi on luvattu pakkasta, joten putki on vaarassa jäätyä. Parempi varoa kuin katua. Hanan sulkeminen on kuitenkin aika simppeliä, joten voidaan tarvittaessa avata se vielä ennen talvea uudestaan hetkeksi.

Otettiin samalla kyytiin maalit, jotka ei kestä pakkasta. Räpsittiin muutamia kuvia avustushakemusta varten ja käytiin ihastelemassa meidän järveä, joka on hetkellisesti muuttunut pelloksi :) Pato on avattu kokonaan ja vettä on enää nimeksi. Talvella pohjaa aiotaan ruopata ja ylimääräiset turvelautat poistaa. Mielellään ois kauemminkin viipynyt, mutta ehkä tullaan viikonloppuna uudestaan jos vain ilmat sallivat.

Hoksattiin myös, että saatiin vetää tämän kesän työlistasta taas yksi urakka tehdyksi! Enää ois yksi jäljellä ja sitten on päästy tavoitteeseen. Ja kyllä oikeastaan ylikin. Saatiinhan me myös navetan välikatolla tosi paljon aikaseksi, poltettiin vanhat heinät, maalattiin aitat, metalliromut saatiin pois ja paljon muuta pientä ja vähän isompaa työtä tuli tehtyä. Hieno homma!

Ensi kesältä taidetaan siirtää talon huopakatteen uusiminen vuodella eteenpäin. Mutta ehkä lantalan katto voitaisiin uusia ja muurauttaa pari uunia. Aittoihin saattaisi laittaa kulmalaudat ja eiköhän sitä kaikkea muutakin tekemistä keksi!