torstaina, lokakuuta 12, 2006

...ja piipun päällä oli hattu!

Seluskassa 11.10.

Ei satanut vettä eli oli hyvä päivä lähteä käväisemään Seluskassa. Takakontissa oli hieno uusi piipun hattu. Ensi kesää ajatellen tarvittiin myös muutamia kuvia meidän uuneista, tarkoituksena olisi muurauttaa ainakin yksi.

Ensimmäiseksi Sampo kuitenkin nosti tikkaat pystyyn ja minä kiipesin katolle liimapöntön ja kuumailmapistoolin kanssa. Sampo jäi räpsimään kuvia ja tuli sitten hatun kanssa perässä. Liimaaminen onnistui ihan kohtuu helposti pyssyn kanssa. Minä liimailin ja Sampo asensi hattua. Pimeä yllätti aika nopeasti. Sissejä kun ollaan niin haettiin työmaavalo ja jatkettiin liimaamista niin kauan, että saatiin rivi loppuun asti. Nyt on enää ihan pienestä kiinni ja jos ensi viikolla vielä jatkuu leudot kelit niin ehkä käydään viimeistelemässä liimausurakka.

Uusi piipunhattu on pellinvärinen, joten jossain vaiheessa ehkä maalataan se. Mutta saatiinpa nyt kuitenkin viimein hattu paikalleen - sitähän on suunniteltu vasta noin vuosi :) Kyllä oli ulkona pimeää ja pelottavaakin. Eikä siitä nyt niin kauan ole, kun naputeltiin katolla kahteen asti yöllä. Eikä tehnyt yhtään tiukkaa näkemisen kanssa!

Kuvissa on malliksi meidän uunit pirtissä ja salissa. Molemmissa kamareissa on tavalliset pönttöuunit ja keittiössä tietenkin puuhella. Onhan siinä muuraamista!