sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Riemukasta uutta vuotta!

Taas pitkästä aikaa päästiin Seluskaan - edellinen kerta olikin viime vuoden puolella!

Vedettiin Loppiaisena kotona Lintulassa vähän henkeä ja noustiin lauantai aamuna reippaana ja valmiina lumitöihin :) Auton nokka siis kohti Seluskaa ja kaikki ihanat joululahjat takapenkillä tuliaisina. Pitkästä aikaa oltiin oikein yötäkin! Saatiin kotoa lämpöpuhallin ja pistettiin se heti testiin. Ekana siis lämmitin huriseen makkariin ja ovi kiinni. Vähän kyllä jännitti, että lämpiääkö tarpeeksi, mutta kyllä se näppärästi sai makkarin lämpimäksi ja uskallettiin jäädä yöksi. Piti kyllä jättää lämmitin termostaattiasennolla yöksikin päälle ettei ois lämmöt karanneet.

Meillä oli onneksi kuja ja pihakin oikein aurattu, joten vähän helpottui meidän lumityöurakka! Kyllä oli talovanhus kylmän näköinen - ikkunatkin ihan jäässä. Piha oli lumisena oikein kaunis ja talvinen. Lapioitiin polkuja saunalle, navettaan, aittaan ja ulkopistokkeelle. Lämmintä puuhaa.

Sampo viimeisteli askeljakkaran ja minä kokosin lattiarallit. Sitten tehtiin saunapuita. Ei kuitenkaan otettu vielä moottorisahaa käyttöön. Meidän iso jäälyhty päätyi lekan uhriksi ja sitten pesuvedeksi kiukaan vesisäiliössä. Isommista palasista rakennettiin kuitenkin sievä jäälyhty, johon laitettiin iso roihu illan pimettyä.

Pidettiin pientä tulta kiukaan alla koko päivän, että saatiin käydä lämmittelemässä lumitöiden ja muiden askareiden välissä. Illalla tietenkin saunottiin vastan kanssa ja kylläpä olikin makeat löylyt. Vettäkin oli riittämiin kun vähän sulateltiin myös lunta. Meidän uudet kauha, kiulu ja muut saunakamppeet olivat tosi kauniita ja hyviä! Kiitos vielä kerran kaikille joulupukin apulaisille.

Saunan jälkeen maistui uni ja hyvin myös tarettiin. Muutaman kerran puhallin hurahti päälle yöllä, mutta saatiin kuitenkin ihan hyvin nukuttua. Aamulla olikin kiva herätä taas pitkästä aikaa Seluskassa. Aloitettiin päivä kävelyllä - kotakahvilalta moottorikelkkareitti lähti meillekin, mutta ei voitu sitä pitkin kävellä kun ei ois rannasta päästy pihaan kastelematta kenkiä korkeissa kinoksissa.

Aamukävelyn jälkeen aloitettiin pukuhuoneen panelointi. Käytettiin vanhoja paneeleita saunan seinästä, jotka minä jo loppukesästä sahailin valmiiksi. Sampo oli vasaramestarina ja minä olin naulavastaava :) Kyllä pukuhuoneestakin tulee todella kiva, kunhan saadaan se valmiiksi. Mullahan on se heinäseiväs-hyllykkökin suunnitelmissa. Ja voisi jonkun kivan telineen tehdä polttopuillekin. Ja seinällehän tulee hieno, veistoksellinen puupökkelö.. :)

Alla vielä luminen pihamaisema. Kivasti oli lunta kaivonkannella.

Hyvää ja ahkeraa uutta vuotta 2006 Seluskaan!