lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Pitkästä aikaa maalla!


Pari viikonloppua on mennyt sairastellessa, joten ei ole päästy Seluskaan. Tänään sitten vihdoinkin päästiin lähtemään - pakattiin aamulla auto täyteen tavaraa, että pärjätään huomiseen astikin. Pikkusen oli kuitenkin epävarma olo, että voidaanko olla yötä, kun sen verran oli kylmä ilma. Ouluunhan sieltä oli sitten pakko illalla tulla, kun ei lämmintä ehtinyt tulla kahdeksaankaan mennessä kuin kymmenisen astetta. Harmillista. No, oli kuitenkin ihana taas käydä puuhastelemassa ja viettämässä kiva päivä Seluskassa.

Yllättäen oltiin taas koko päivä lauteiden kimpussa. Pidettiin sauna sopivan lämpimänä ja saatiinkin päivän aikana käsiteltyä lauteet yhteen kertaan suoja-aineella. Seuraavaksi niihin laitetaan vielä pari kerrosta öljyä ja sitten ne on priimat! Sampo myös maalasi kiukaan savuputken ympäriltä muurauksen valkoiseksi, nyt seinäkin on kaunis.

Katollakin Sampo ehti käydä - purkaan piipun ympäriltä telineenkin pois ja harjata kaikki muurausroskat katolta. Nyt saa lumi tulla.

Kotimatkalla pohdittiin, mitä kaikkea voitaisiin talvella tehdä Seluskassa. Saunan viimeistelyt tietenkin: loput listat, kaiteet, askeljakkara ja ikkunankarmit. Pukuhuoneeseen voidaan laittaa paneelit. Saunapuita voitaisiin sahata (niitä riittää!). Samoin voitaisiin aloitella Sampon grafiikkahuonetta. Jos saataisiin kotoa moottorisahaa lainaan, voisimme myös käydä pilkkomassa rannassa olevat kaatuneet puut.

Toivottavasti päästään taas pian raksalle - aika menee siellä niin äkkiä ja päivän aikana ei oikein ehdi paljon tehdä. Millään ei tänäänkään ois malttanu vielä lopettaa ja lähtee. Pitänee ostaa joku lämmitin, että taretaan yötäkin olla myös talvella.

Ainakin ennen joulua käydään laittamassa vähän jouluntuntua myös Seluskan-kotiin.