sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Pihapuuhissa


Seluskassa 25. ja 31.5.

Työkiireet on taas hidastaneet meidän tahtia. Mutta ehkä pieni keveämpi jakso onkin paikallaan kovan lattiaurakan jälkeen, ennen katolle siirtymistä. Pari kertaa on nyt keskitytty ihan kokonaan pihahommiin. Viikko sitten meillä oli apureina P&P marjapensaita karsimassa. Muutaman kymmenen vuoden aikaiset kuivat ja kuolleet oksat saivat kyytiä ja nyt meillä on ihan upea herukkatarha. Kiitokset ahkerille puutarhureille!

Minä olen kiskonut yhden ruusupensaan navetan seinustalta pois ja tehnyt tilaa humalalle :) Yhdessä laitettiin niille myös köynnösristikot, jota pitkin kasvaa. Sampo on purkanut keittiön piippua, kantanut kiviä pois pihalta ja kiskonut myös pajuja juurineen pihapiiristä. Minä olen haravoinut, siivoillut, kantanut ja polttanut risuja ja kaikkea muuta pientä pihahommaa.

Pääskyt ovat jo tulleet ja asettuneet taloksi. Lievää ärtymystä on ollut havaittavissa, koska monta hyvää pesäpaikkaa onkin tänä vuonna kiellettyjä - navetan yläkerta ja puohi on tilkitty niin ettei pääskyjen pitäisi päästä niihin pesimään. Kyllä ne monen monta kertaa yrittivät puohiinkin katon rajasta, mistä vielä viime kesänä sisälle pääsi livahtamaan.

Koivujen keskellä olevassa kukkapenkissä oli jo yksi lemmikki. Ihanaa kun kesä on tullut!