maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Ihanan lämmintä!

Seluskassa 27.4. / 28.4. /29.4. ja 3.-4.5.

Kiireitä on pidellyt kun ei ole blogiakaan meinannut ehtiä täydentää. Seluskassa hommat etenee kivasti. On ollut tässä pidempää ja vähän lyempää visiittiä Seluskaan. Ollaan muovitettu navetan yläkerta niin etteivät pääskyt pääse pesäntekoon, säädetty tukiparrujen kanssa, haettu lisää muhaa ja laitettu lattiaa kiinni. Muutama ilta on myös käytetty pihatöihin, ensin purojen tekemiseen etteivät ojat tulvi yli äyräidensä ja sitten jo haravoimiseen ja muuhun siistimiseen.

Nyt meillä on vihdoin tarpeeksi muhaa - kiitos Markulle isomman peräkärryn lainasta, jolla saatiin 17 säkkiä kerralla. Vähän oli miettimistä myös muutaman tukiparrun kanssa- muutamasta puuttui pätkät ihan kokonaan ja parissa oli käytetty eri korkuisia parruja eli säätämistä siis riitti niissäkin. Mutta nyt on parrut kunnossa ja muhat levitettyinä eli eipä ole enää lattia muuta vaille kun naputtelemista.

Viikonloppuna oltiin taas pitkästä aikaa yöreissussa ja saunottiinkin! Se tuli kyllä tarpeeseen, koska muovitetussa yläkerrassa oli hiu-kan kuuma, varmaan 10 astetta lämpimämpää kuin ulkosalla. Kuumahan siinä meinas tulla ja tajukin melkein lähtä. Mutta niin me vaan saatiin lauantaina enkka tehtyä rivien määrässä - 15!! Tosi lähelle jo päästiin piippua ja tarkotus oli sitten sunnuntaina tehdäkin siihen asti lattia valmiiksi. Mutta sitten petti laskutaito ja ruuvit loppu kesken ihan muutamaa riviä ennen piippua. Arvaa vaan harmittiko... No, jätettiin lattiahommat siihen ja siirryttiin upeaan, lämpimään ja kesäkeliin ulos haravan, kottikärryn ja lapion kanssa. Tekemistähän pihallakin kyllä riittää :) Mittailtiin myös talon katto, että osataan ostaa tarpeeksi huopaa yms. tarvikkeita seuraavaa projektia varten.


Meillä oli niin upea konsertti pihalla ettei raskittu laittaa edes radiota päälle, linnuit lauleli tosi kivasti ja isoon ääneen. Viikonlopun aikana nähtiin joutsenia, tikka, taivaanvuohi, hömötintti, haukka, västäräkki, keltasirkku (?) ja perusvarisharakkaa. Metsänreunasta myös kuului kyyhkyjen kujerrusta.

Äitienpäivä varmaan viivyttää lattian valmistumista pikkuisen, mutta ei siihen enää kauan mene. Sitten voiskin pitää ateljeessa lattiankastajaiset, sen verran iso homma siinä on ollut. Että tervetuloa vaan kilistelemään!