sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Uusia vieraita Seluskassa


Seluskassa 17. - 18.11.

Lähdettiin tällä kertaa Seluskaan vasta lauantaina kuuden aikoihin. Nyt onkin mahdollista mennä sinne vähän myöhempäänkin, kun uuneilla saa kuitenkin lämpöä huoneeseen niin, että tarkenee jäädä yöksikin. Laitettiin siis ensimmäisenä tulet kaikkiin uuneihin ja hellaan. Kello oli jo sen verran ettei aiottukaan aloittaa mitään työhommaa enää tälle illalle. Ja meille oli tulossa vieraskin. Jussi tuli katsastamaan uutta uunia ja otettiin samalla vähän iltapalaa, glögiä ja pipareita. Glögi lämmitettiin reteesti pirtin uunin hellalla! Glögin ja pipareiden jälkeen me alettiin Sampon kanssa saunanlämmityspuuhiin.

Uusi yllätysvieras nähtiin ennen saunomista, kun menin hakemaan jotain salista. Sydänkohtaus ei ollut mulla kaukana ja Sampo jo luuli, että oli syttynyt tulipalo, kun sen verran kovaan ääneen huusin Sampoa apuun - meidän salin uunia vasten lämmitteli pikku lepakko!! Voi hyvät hyssykät! Pikkupaniikin jälkeen saatiin se pahvilaatikkoon ja Sampo kuljetti sen aittaan jatkamaan talviunia.

Saunan jälkeen uni maistui yllättävän hyvin vaikka ensin luulin etten pysty lepakonpelossa nukkumaan ollenkaan :) Itseasiassa uni maistui todella hyvin, koska nukuttiin aamulla puoli kymmeneen asti! Meillä oli ollut tarkoitus herätä aikasin ja alottaa työt heti kun vaan vähänkään olisi valoista. Noooooh, tehdään sitten vaan reippaammin.

Uudella lintulaudalla oli vilskettä ja vilinää. Melkein jäi työtkin tekemättä kun seurattiin lintujen puuhia niin innokkaasti. Aamusella ehdittiin nähdä syömävieraita jo iso liuta: talitintti, hömötintti, sinitiainen, punatulkku, närhi, tilhi ja harakka. Nyt on sitten nähty närhen munatkin :)

Saatiin me sitten lopulta jotain tehtyäkin päivän aikana. Minä jynssäsin pirtin lattiaa ja Sampo heilui moottorisahan kanssa ja pätki pari kaatunutta puuta ja kantoi pökkelöt navettaan. Kummallakin oli aika iso urakka ja syystäkin oltiin melko poikki kun lähdettiin illalla Oulua kohden. Väsyneitä mutta tyytyväisiä!