torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Rentouttava kesäloma on alkanut!

Seluskassa ollaan oltu useampaan kertaan ja ehditty tehdä ties vaikka ja mitä, mutta niin kovin kiireisiä ollaan oltu ettei blogia ole saatu pidettyä ajan tasalla. Lomakin on edellisen bloggauksen jälkeen alkanut, mutta lomalla varsinkaan ei ole ollut aikaa kirjoitella. Eikä Seluskassa ole sitä paitsi nettiyhteyttäkään. Yritän tässä tehdä pienen yhteenvedon niin hyvin kuin hataran muistin perusteella vaan voi.

Seluskassa 3.6.
Juhlahumuviikonlopun aikana ehdittiin vain nopeesti piipahtaa Seluskassa, leikattiin nurtsi ja kasteltiin kukkasia ja hörpsittiin teetä. No, intouduttiin me kaivamaan yksi iso kivi pihalta. Laitettiin se aitan eteen porraskiveksi.

Seluskassa 9.-10.6.
Tälle viikonlopulle oli oikein agenda eli piti saada valettua salin kaksoinpönttöuunia varten pohja, että muurari pääsee töihin parin viikon päästä. Ens viikonloppu menee taas ihan juhlapuuhissa, joten homma oli saatava tehtyä nyt. Lauantai meni Sampolla ihan kokonaan tunkkaushommissa valua varten. Minä tein kaikenlaista pientä, kastelin kukkia, liimailin katolla, putsasin uunin peltejä ja puhdistin saunan vesipadan.

Sunnuntaina sitten valettiin. Sillä aikaa kun Sampo naputteli valukehikon, minä laittelin selluvillaan lattian alle. Olihan siinä valuhommassa kovasti töitä, vaikka ei niin isosta valusta edes ollut kyse. Ihmeteltiin, miten ihmeessä saatiin ikinä saunan lattia tehtyä! Hieno valu saatiin kuitenkin aikaseksi -siihen on varmaan hyvä alkaa muuraamaan.

Seluskassa 18.-21.6.
Ihanaa, kesäloma alkoi. Saatiin samantien kolme reipasta työmiestä hommiin. Alotettiin kyllä aika rennosti, oltiin maanantaina Seluskassa vasta puolen päivän jälkeen. Työmiesten tehtävänä oli purkaa pönttöuuni toisesta kamarista. Sampo alotteli hommaa sen verran, että purki piipun katon päältä ja sitten pääsivät ahkerat työmiehet hommiin. Vaikka aloteltiin niin myöhään, saatiin kovasti aikaiseksikin. Ennen saunaa, oli piippua jo purettu niin paljon, että huoneeseen jo näkyi. Eli kuitenkin aika hyvä tulos ekalle päivälle.

Tuotiin mukanamme myös salin kaksoispönttöuunia varten uusi luukku. Toinen luukuista oli rikkinäinen ja löydettiin Hämeenlinnasta ihan samanlainen. Se tuli Mikko-sedän kyydissä oli kyllä tosi hieno. Se pitää vielä käsitellä samanväriseksi kuin toinenkin luukku.

Tiistaina meille tuli neljäskin työmies eli Mikko-setä. Saatiin vilja-aittaan ovenpielet. Siellä ne nyt odottelevat maalipintaa navetassa, ehkäpä talkoissa saadaan maalattua.

Tiistaina alotettiin sitten jo aikasin. Ja saatiin paljon aikaseksikin. Pojat lähtivät sitten jo illalla kotiinkin, kun melkein koko uuni oli purettu. Kiitos vaan hyvälle ja reippaalle kolmikolle.

Kun oli saatu 'palkattu'työväki pois jaloista niin alettiin sitten töihin :) Minä en nähnyt Samposta moneen päivään mitään muuta kuin jalkapohjat. Sampo möyrysi talon alla ja suoristi kehikkoa ja lattiaa salissa. Nyt on salin lattia suora ja uunia voi alkaa muuraamaan. Nyt tosin ei enää toisen kamarin ovi mene kiinni, mutta ei se niin vakavaa. Kun on kamareiden pönttöuunit purettu niin sitten voi suoristaa talon keskiosan.

Torstaina vielä ennen juhannuksen viettoon lähtöä, saatiin Seluskaan kaksi yllätysvierasta. Metsän laidassa seisoskeli kaksi nuorta hirveä. Ihasteltiin niitä aikamme ja Sampo ehti ottaa muutamia kuviakin, eivät olleet liian säikkyjä.