sunnuntaina, toukokuuta 20, 2007

Pääskysestä ei päivääkään...


Seluskassa 19.-20.5.

Aaah, olipa ihana lähteä Seluskaan rankan työviikon jälkeen. Ja edellisestä kerrastakin on jo kulunut aikaa -ollaan tässä välissä juhlittu Euroviisuja ja äitejä sekä vietetty yksi erittäin sateinen viikonloppu. Eli oli tosiaankin jo korkea aika päästä taas työn makuun!

Lauantaiaamupäivä oli vähän sateinen, mutta ilma parani iltaa kohden koko ajan. Vettä on satanut aika reilusti viime aikoina, tuntuu että pari viikkoa joka päivä. Sen kyllä näkikin pihasta, pieniä lammikoita oli useampia. Järven vesikin oli korkeammalla kuin milloinkaan, aika lähellä jo vanhan järven rantarajoja! Sitähän ei tiedä vaikka saataisiin ihan kunnon järvikin kohta :)

Lauantai aloitettiin pönttöuunin hiomisella. Peltiosat vaan pellon reunaan ja hiekkapaperilla hinkkaamaan. Lopuksi huuhdeltiin pölyt pois ja laitettiin kuivumaan. Iltapäivästä maalasin uunit ruosteenestomaalilla. Sampo alkoi tunkkaileen talon salinpuoleista päätyä, että saadaan uunit muurattua suoraan. Alotin siivouspuuhilla -salissa oli aika pölyistä purkuoperaation jäljiltä. Sitten kiipesin katolle ja naputtelin kolmiorimoihin nauloja. Sain viisi rimaa tehtyä ja sitten siirryin vähän hikisempiin hommiin. Lapioin vihdoinkin saunan oven vierestä betonimurut pois ja kärräsin ne navetan taakse uuden polun pohjaksi. Kärräsin sinne myös vähän sepeliä, mutta en saanu vielä koko polkua päällystettyä.

Illaksi lämmitettiin tietenkin sauna ja se oli ihanaa! Kyllä unohtuu kaikenmaailman turhan hömpötykset Seluskan saunassa.

Sunnuntai oli lämpimämpi ja auroinkoisempi päivä, tuntui kuin kesä olisi tullut yhdessä päivässä. Pääskyt lenteli ja puihin tuli lehdet, ruoho vihersi ja aurinko paistoi, ihanaa. Sampo jatkoi tunkkausta, talo on jo melkein suorassa. Ekaa kertaa saatiin eteisestä kammariin johtava ovikin kokonaan auki. Minä maalasin pöntöt nyt Uula pellavaöljymaalilla, kävin naulaileen muutaman riman lisää ja sitten laitettiin Sampon kanssa yhdessä myllyaitan kattoon uusi reunimmainen huopa, kun tuuli oli sen melkien kokonaan irrottanut.

Meillä oli tänään oikea herkkupäivä, tein nimittäin ruuaksi lättyjä! Olipas kiva syödä lättyjä pitkästä aikaa. Ei oikein olis millään maltettu lähtä city-kotiin, mutta sielläkin odotti vielä tekemistä. Sovittiin kuitenkin, että jos viikolla on hyviä aurinkoisia päiviä, voitasiin tulla joku ilta saunomaan ja jäädä yöksikin. Ja hurauttaa sitten aamulla Seluskasta töihin.

Ihana kun kesä tulee!