sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Talvipäivä Seluskassa


Seluskassa 28.1.2007

Ei me kyllä kokonaista päivää oltu Seluskassa tällä kertaa, kävästiin vain. Haettiin peräkärry, että saadaan viikolla sahalta parruja ja voidaan kevään aikana viimeistellä navetan välipohja.

Lunta oli tullut jonkin verran, joten ensimmäiseksi jouduttiin tietenkin lumitöihin. Onneksi ostettiin alkutalvesta uusi hieno kola. Pakkasta oli ulkona n. 13 astetta, joten lumi oli ihanan kevyttä. Niin kuin olisi pilveä lapioinut. Tehtiin polut aitan nurkalle ja saunalle tietenkin. Ja navetan edestä sen verran, että saatiin peräkärry varastosta pois. Käytiin kolaamassa myös pihatien liittymästä, aura-auto oli pukannut siihen vallin.

Sen verran käytiin kävelyllä rannassa, että yritettiin tiirata järvelle näkyisikö mitään merkkejä kunnostustöistä. Ei me ainakaan mitään huomattu, mutta ei me kovin kauas omasta rannasta viitsittykään kolaamisen jäljiltä hikisinä kävellä.

Sisälläkin piipahdettiin aika nopeesti, otettiin vanhat kartat mukaan ja ajateltiin niistä teettä kopiot. Voisi vaikka kehystää ja laittaa pirtin seinälle. Tällä kertaa sisällä oli lämpimämpää kuin ulkona - vaikka ei tosin ihan hiki sielläkään tullut. Kamarissa oli -10 astetta.

Syksyllä jo oli vähän uupumusta ilmassa rankan kattourakan jälkeen, mutta nyt kovasti tekee mieli päästä Seluskaan töihin. Kunhan kevät vähän vielä etenee niin päästäänkin taas muhinoimaan :) navetan ylisille ja voitaisiin hangella taas poltella risuja yms. roskaa navetan sisältä. Kohtahan se on sitten jo kesä ja päästään uuneja muuraamaan!