maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Hyvää Uutta Vuotta 2007!

Seluskassa 31.12.2006 - 1.1.2007

Lähdettiin viettämään uutta vuotta Seluskaan ja pitkästä aikaa pakattiin mukaan yökamppeet ja saunavettä. Muutakin tavaraa oli kyllä niin paljon mukana, että ois voinu luulla meidän lähteneen viikon reissuun.

Vaikka ulkona aika lämmintä olikin (+3) niin sisällä odotti meitä aika suuri ylläri. Kamarin lämpötila oli -4!! Eli äkkiä vaan sähköt päälle ja patteri ja puhallin täysille. Sampo aloitti kolaushommilla ja minä laittelin ruuat jääkaappiin. Hoksasin kyllä sitten ettei ois tarvinnut kun sisällä oli kuitenkin niin kylmä. Ei me sitten laitettu edes jääkaappia päälle.

Päiväkaffien jälkeen me kiivettiin navetan ylisille ja siistittiin vähän yläkertaa. Kerättiin kaikki laudan pätkät saunan lämmitykseen ja sitten vanhat villat ja paperisäkit pois. Sitten me siirryttiin halkosirkukseen. Sampo käytteli moottorisahaa ja minä kantelin klapit kasaan. Välillä otettiin kirveskin käyttöön ja halottiin pihakoivun palasia vähän pienemmäksi. Tehtiin aika löysä päivä kesäaikoihin verrattuna, mutta kuitenkin monta tuntia sahailtiin. Vaikka saatiinkin iso lovi aikaseksi lantalan puukasaan, joutuu vielä muutaman kerran ottamaan sahan esille ennen kuin puukasa on kokonaan pilkottu.

Urakan jälkeen huomattiin, että sulake oli palanut ja siis lämmityskin oli pois päältä.. aikaisemmin kamarin lämpö oli jo noussut +16, mutta nyt kun mentiin sulaketta vaihtamaan, oli lämpötila vain +6. No plussaa kuitenkin. Kyllä se sitten illaksi vielä ehti nousta yli kahdenkymmenen ja ihan hyvin tarettiin nukkua. Vaikka olihan ne peitot ja tyynyt aika vilposet, kun alettiin nukkumaan.

Illan ohjelmaan kuului sitten saunomista, joululahjojen avaamista (meidän tyyliin kuuluu antaa toisille lahjat vasta uutena vuotena), tinan valamista, tähtisädetikkujen polttamista ja herkuttelua. Käytiin vuoden vaihteessa ihastelemassa naapureiden upeaa ilotulitustakin.

Oli oikein kiva aloittaa uusi vuosi Seluskassa. Jos nämä epätavallisen lämpimät talvikelit jatkuvat niin tullaan kyllä kevään aikana vielä yökylään uudemmankin kerran. Paljon saatiin viime vuonna aikaseksi - uudelle vuodelle on taas paljon uusia suunnitelmia ja tekemistä.

Iloista ja työntäyteistä uutta vuotta Seluskaan :)