lauantaina, kesäkuuta 18, 2011

Pitkästä aikaa...


Jaahas, blogin pitäminen on jäänyt aika heikoille viime aikoina - ei siksi, että oltaisiin tehty niin hurjasti töitä täällä :) vaan aika ei yksinkertaisesti tahdo riittää. Nyt kun jaloissa pyörii neljä karvaista kaveria (kissatytöt Mona ja Lisa sekä koirat Pablo ja Frida) niin ei tahdo raskia koneella istuskella enempää kuin on pakko.

Viime kesänä - syksynä saatiin keittiö ja kylppäri valmiiksi. Jotain pientä esim. listoja saattaa vielä puuttua, mutta niitä ei lasketa. Isäntä on ahertanut ateljeessa ja se on edistynyt kovasti, mutta vielä riittää tekemistä. Käyttöön se kuitenkin on jo otettu eli pensselit viuhuu siellä jo tiuhaan tahtiin.

Kaikkea muutakin pientä ollaan tehty, eihän sitä enää edes muista kaikkea. Aika rennolla otteella kuitenkin on oltu nyt kun täällä asustellaan. Ollaan sisustettu ja tänä keväänä laitettu pihaakin. Liiterikin on hyvällä alulla pellon reunassa.

Tänä vuonna on ekaa kertaa tullut kahteen omenapuuhun kukkia, joten hyvällä tuurilla saadaan maistaa omia omppuja sitten syksyllä. Saapas nähdä kuinka käy!

Pablon kanssa lenkkeillessä on tullut tutustuttua lähiympäristöönkin eri lailla kuin aikaisemmin. Ollaan löydetty hyviä marjapaikkoja (karpalo, hilla ainakin) eli voipa olla, että vihdoin saatais aikaseksi myös marjastaa. No, onhan me vattuja kerätty joka vuosi omalta pihalta. Mutta jos nyt lähtis vaikka sen verran kauemmas ettei talo näy :) Sampo ja Pablo ovat uineet tänä kesänä ahkerasti, sekin on uutta. Pitää jossain vaiheessa ottaa tuo oma ranta käsittelyyn, että pääsee siitäkin pulahtaan. Nyt pitää kävellä kahvilan rantaan, että pääsee uimaan. Siellä on kyllä tosi hyvä hiekkapohja ja hyvä uida. Omasta rannasta ollaan kaadettu risukkoa ja puitakin, se alkaa näyttään jo paljon paremmalta. Mutta ruopatahan se täytyy ennen kuin uimaan siitä kehtaa mennä.