sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Pitkästä aikaa töissä

Seluskassa 30.-31.5. ja 7.6.

Tulihan se mies takaisin maailmalta ja melkein heti lähdettiin koko poppoolla Seluskaan viikonlopun viettoon. Pienet karvapallerot olivat innoissaan ja tutkivat tietenkin joka paikan vaikka kertaalleen aikaisemmin oli käyty toiseen kotiin tutustumassakin. Ekaa kertaa kävi tytöt pihallakin valjaissa ja se oli melko pelottavaa. Yllättäen Lisa oli kaksikosta rohkeampi.

Toukokuun viimeinen viikonloppu osottautu oikein kesäiseksi ja lämpimäksi. Jopa siinä määrin, että katolle ei voinut kiivetä, kun huopa oli niin lämmintä ja pehmeää. Mutta liimailtiin reuna- ja räystäshuopia tikkailta. Tehtiin myös pihatöitä (mm. leikattiin ruoho), siivottiin ateljee (loput heinät poltettiin keväällä, joten heinäsilppua oli joka paikassa) ja kulta oikoi myös keväällä puihin laitetut (häälahjaksi saadut) linnunpöntöt, kun tuuli oli niitä jotenkin riepotellut. Yhdessä ainakin oli asukkaitakin jo! Illalla tietenkin saunottiin, aaaaaaah :)

Nähtiin viikonlopun aikana aivan superennätysmäärä sudenkorentoja. Niitä oli valtaisasti. Sampo kävi rannassa kävelyllä ja niitä oli joka askeleelta pitkästä heinikosta lähtenyt kymmeniä ilmaan. Ilta-auringossa korennot lämmittelivät navetan seinässä, laskin parikymmentä helpostikin.

Kesäkuun ekalle viikonlopulle sattu juhlahumua, joten lauantaina ei Seluskaan päästy. Ei ollu toisaalta kovin hääppönen kelikään, että ei kovin suuri vahinko ollut. Olihan se kuitenkin plussan puolella... Sunnuntaina keli jatkui samanlaisena, mutta minä lähdin sinnikkäänä pihatöihin ja kukkia istuttelemaan, pieni raekuuro saatteli mut matkaan :) Laittelin vähän kukkasia, haketta omppupuiden juurelle, istuttelin mansikoita (!!) ja puuhastelin muuta pientä pihalla. Olipas kivaa ja kyllä ihan lämmin tuli touhutessa. Tästä se kesän työputki taas lähtee käyntiin.