sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Kevättä odotellessa


Seluskassa 16.-17.2.

Oltiin taas pitkästä aikaa yötä Seluskassa ja pitkästä pitkästä aikaa saunottiinkin! Olipas ihanaa. Meillä oli oikein aherrusviikonloppu, saatiin paljon aikaseksi. Lauantaina lämmitettiin sali ja kamarit. Päivällä käytiin naapurissa hakemassa polttopuita. Puusavotan jälkeen siirryttiin taas navetan yläkertaan tervapaperien ja muhien pariin. Sampo käytteli vähän moottorisahaakin ja tehtiin navetan yläkerrassa lojuvista laudoista hellan alle sopivia pätkiä. Saatiinkin oikein hyvin töitä tehdyksi ja ennen saunaa paperoinnista oli jäljellä enää pikkuisen.

Saunassa oli tosi ihana käydä pitkästä aikaa! Istuskeltiin löylyissä aika kauan ja suunniteltiin ensi kesän ja vähän seuraavienkin töitä. Tuli sellanen tunne, että eihän tässä enää kauan nokka tuhise kun Seluska on valmis :)

Sunnuntaina lämmitettiin pirtin uunia ja tehtiin paperoinnit valmiiksi. Sampo myös tyhjensi kaikki muhasäkit. Kaikkiin väleihin riitti muhia, mutta vain noin puoliväliin. Eli pitää vielä keksiä, mistä saisi lisää muhaa. Vähän pitää vielä kantaa vanhaa heinää ja vähän lautoja pois, mutta sitten jo pääsisi laittamaan lattiaa. Käytiin viikolla ostamassa ruuvejakin valmiiksi.

Sunnuntaina oli aivan upea aurinkoinen päivä! Linnutkin innoistuivat sirkuttamaan kuin keväällä. Palokärki kujerteli sähkötolpan päässä ja oravan häntä liikuskeli siihen malliin kuin olisi jo kevättä rinnassa silläkin!

Kuten kuvasta näkyy, meillä oli kylässä kaupunkilaisserkut ja ne ois koko ajan vaan halunneet lähtee jo pois ja istuivat autossa melkein koko päivän!