sunnuntaina, marraskuuta 19, 2006

Talvivalmistelut jatkuvat Seluskussa

Pitkästä aikaa Seluskassa 17.11.

Lunta on jo satanut vaikka kuinka paljon, joten päätettiin käydä tekemässä vähän lumitöitä Seluskassa. Valittiin kyllä mahdollisimman huono keli, koska vettä satoi oikein kunnolla. Kastuttiin ihan läpimäriksi. No, toisaalta oli nyt hyvä käydä kolaamassal lumet ovien edestä pois ennen kuin märkä lumi jäätyy. Saatiin kohtuu helpolla nyt kaikki oven edustat puhtaiksi. Olihan meillä uudet hienot kolatkin, jotka haettiin Kärkkäiseltä.

Kaatopaikalle oltiin käyty jo viikko sitten viemässä vanhat huovat, joten nyt jätettiin myös peräkärry talviteloille talliin. Kaksi kertaa on viety peräkärrylliset vanhoja huopia kaatopaikalle, yhteensä 420 kg. Laitettiin myös muovi korotuksen aukkoon ettei sinne satelisi lunta. Ei kyllä yhtään ollut aukosta lunta navetan sisälle sadellut vaikka aikamoisia lumituiskujakinhan on jo ollut. Mutta nyt ei sitten ainakaan sinne pääse lunta satamaan.

Parisen tuntia ehdittiin pihalla puuhastelemaan ja oltiin ihan kuin suihkun jäljiltä. Hanskoista ja kinttaista olisi voinut puristaa vettä ja niihän me tehtiinkin ennen kuin istahdettiin autoon ja hurautettiin kaupunkiin. Olipas kyllä erikoinen talvikeli!