maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Hyvää pääsiäistä!



Seluskassa 23.-24.3.

Alunperin meidän pääsiäissuunnitelmat sisälsivät noitia, kokon ja pääsiäisherkkuja, mutta niinkuin monesti niin nytkin suunnitelmat muuttuivat. Vietettiin sitten pääsiäistä Seluskassa kahdestaan töiden merkeissä. Mentiin sunnuntaina aamusta ja ensin lämmitettiin. Sitten työvaatteet niskaan ja kiivettiin ateljeehen lattiaa laittamaan.



Ensimmäinen lautarivi oli vielä kesken, kun sen suoraan saaminen oli aika haasteellista. Lisäksi piti vähän veistää reunaparrua kirveellä ja höylätä alaparruja, että saatiin joka suuntaan suoraa lopputulosta. AIV-torni tietenkin asetti omat haasteensa. Mutta muuten oli helppoa :) Niin paitsi hommaa helpottamaan lainattu sähköhöylä oli vielä hitaampi kuin käsihöylä (me ei saatu höylää säädettyä ja se oli niin pienellä, että sama kuin ois hiekkapaperilla hinkuttanut), joten kaurapuuron voimalla vaan!



Mutta saatiin me lopulta se ensimäinen rivi valmiiksi ja toinen ja kolmaskin. Sitten oli kello jo iltayhdeksän ja lopetettiin työt. Samasta kohdasta kuitenkin jatkettiin seuraavana aamuna ja laitettiin vielä kaksi riviä lisää lautoja. Nyt on paikallaan siis kokonaista viisi riviä lattialautaa - siinä pystyy jo ihan helposti kävelemään :) Enää olisi sellaiset 147 neliötä laittamatta!

Ennen kuin pystyy lautojen laittamista jatkamaan, pitää hakea vähän lisää muhia sekä säätää sähköhöylää.