sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Pääskysestä ei päivääkään... !

Pääskyset - ja siis myös kesä - on tullut Seluskaan! Käytiin lauantaina ja sunnuntaina päiväseltään työhommissa ja puuhasteltiin pihalla yhdessä pääskypariskunnan kanssa. Puuhasivat pesää räystään alle, saunan kohdalle. Me tietenkin yritettiin estää, kun kerta tiedossa on se kattoremontti niin voi pesintä vähän häiriytyä. Sampo kävi naulaamassa laudan lantalan räystään alle - jospa se paikka kiinnostaisi pääskysiä enemmän.

Tänä viikonloppuna ei voitu jäädä yöksi, kun piti jännittää Euroviisuja ja jääkiekkoa. Kannatti jännittää, kun Suomi pärjäsi niin loistavasti! Hyvä Lordi! Sunnantaina tehtiinkin töitä Hard Rock Hallelujah! -biisin tahdissa kun se soi radiosta melko tiuhaan.

Sampo teki molempina päivinä töitä navetan vintillä ja lapio kastuneita muhia pois. Samalla paljasti lahonneet rakenteet, jotka pitää uusia. Minä olin pääasiassa pihalla, mutta maalasin kuitenkin pukuhuoneen seinät toiseen kertaan ja käsittelin paneelit suoja-aineella. Laittelin pihalle kukka-asetuksia ja käsittelin myös uudet puutarhahuonekalut suoja-aineella. Poltin myös todella ison läjän kuivaneita pensainen ja ruusujen oksia, jotka olin jo aikaisemmin karsinut.

Huomattiin, että meidän pihakuusissa on aivan upeat violetin väriset nuput. Ilmeisesti niistä tulee käpyjä. Aivan uskomattoman ihanan värisiä, ja niitä on todella paljon! Vaahterakin jaksaa hyvin, näyttäisi tekevän kuusi lehteä.

Olipas taas kiva viikonloppu vaikka ei edes yötä nyt oltu. No, kiirehän meillä ei ole. Seuraavaksi voisi vaikka aloittaa kattoprojektin. Torstainahan ei ole työpäivä, joten voisi yrittää taas päästä Seluskaan. Meillä on keskiviikkona pienet pirskeet tiedossa, joten ei ehkä ihan aamusta kuitenkaan päästä liikkeelle :)

Vieraita Seluskassa 13.5. -14.5.



Meillä oli tiedossa oikein super kyläilyviikonloppu. Lauantaina tulivat vieraat kauempaa eli äiti ja veljet sekä suosikki eno :) ja kummipoika. Vieraat toi mukanaan Sampolle höyläpenkin, muutamia tuoleja ja läjän lankkuja.


Aamupäivä oli aika aurinkoinen ja melko lämminkin. Sen verran ainakin, että saatiin vieraiden kanssa makkarat paistettua. Sitten juotiin kakkukahvit ja sopivasti alkoikin ripsiin vettä just kun porukka oli lähdössä ajeleen kotiin.

Me jatkettiin sinnikkäästi hommia pienestä vesisateesta huolimatta. Kannettiin saunan vierestä maata navetan taakse, vessan eteen. Maa on siellä niin vetistä ja pehmeää ettei tahdo päästä vessalle ollenkaan kahlaamatta polvia myöten kurassa. Saunaan päästiin vasta puoli yhdeksän aikaan melko uupuneina.

Äitienpäivänä meillä kävi kylässä Salla, Jape ja Pirkko. Sää oli valitettavasti melko kolea ja sateinen. Minä sain synttärilahjaksi ihania ruusuja. Joista toisen istutin vanhaan pataan. Miehet uurastivat ja kävivät kiskomassa rannasta vanhan niittokoneen pihaan. Jaksoivat vielä jatkaa vessan polun kivetystäkin ja saivat sen melkein valmiiksikin. Hienoa! Juotiin yhdessä kahvit ja herkuteltiin eilisten vieraiden jättämällä kakulla. Nami.

Me lähdettiin kotiin melkein heti vieraiden jälkeen - meinas flunssa iskeä päälle, joten parempi oli lähteä kotiin kattomaan jääkiekkoa lämpimän juoman kanssa. Jaksaa sitten taas jatkaa ensi viikonloppuna.

sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Lämpöennätys!

Tänään rikkoutui reilusti alkuvuoden lämpöennätys sekä sisällä että ulkona - lämmintä oli yli kaksikymmentä molemmissa :) Eli siis todella upea päivä!

Lähdettiin Seluskaan vasta sunnuntaiaamuna, Sampo oli koko viikonlopun vähän flunssainen ja kuumeinenkin, joten ei parempi oli ottaa iisisti. Kokonaan ei kuitenkaan maltettu pysyä pois. Otettiin tämäkin päivä ihan rennosti. Ensin käytiin naapurissa kylässä pitkästä aikaa. Ja sitten meille tuli vieraita; Sari ja Seppo. Niin ja tietenkin Onni ja Helmi. Koirilla riitti virtaa ja tontin rajat tutkittiinkin tarkkaan.

Kun vieraat oli lähteneet, puuhasteltiin rauhassa pihalla. Minä haravoin ja Sampo hajotti vanhan leikkikehän ja löysi samalla upean halkolaatikon pukuhuoneeseen. Maalattiin pukuhuoneen seinät loppuun ja kaikenlaista muuta pientä askaretta, Sampo irroitti kaiuttimet seinästä, paikkasi räystäästä yhden kolon ettei linnut pääse vintille.

Nautiskeltiin kauniista säästä ja auringosta. Ensi viikonlopulle onkin sitten luvassa enemmän vilskettä ja vilinää, on nimittäin talkoot suunnitteilla. Väkeä olisi tulossa parhaimmillaan parikymmentä, jos kaikki pääsevät.

Must do -juttuja ensi viikonloppua varten on tuoda tiiviste vesihanaa varten, yrittää paikata vesiallas sekä ostaa uusi tulppa ruohonleikkuriin.